IzdvojenoZADAR Sport

Messi potpisao za Inter Miami CF

VELIKI TRANSFER

Superzvijezda Lionel Messi službeno je u subotu završio svoj transfer u MLS klub Inter Miami CF, a 36-godišnji argentinski napadač sada ima ugovor s američkom momčadi na dvije i pol sezone, s opcijom i za 2026. godinu.

Klub iz Miamija prethodno je objavio da će Messi godišnje dobijati između 50 i 60 milijuna dolara. 

“Jako sam uzbuđen što ću započeti sljedeći korak u svojoj karijeri s Interom iz Miamija iu Sjedinjenim Državama”, rekao je Messi. “Ovo je fantastična prilika i zajedno ćemo nastaviti graditi ovaj prekrasan projekt. Ideja je da zajedno radimo na postizanju ciljeva koje smo postavili i jako sam nestrpljiv da počnem pomagati ovdje u svom novom domu.”

Inter Miami je tweetao “Bienvenido” (dobrodošao) uz fotografiju Messija u ružičastom dresu s brojem 10 u subotu.

Messi će se predstaviti navijačima na događaju na stadionu DRV PNK u Fort Lauderdale u nedjelju. 

“Presretni smo što je najveći igrač na svijetu izabrao Inter Miami CF i Major League Soccer, a njegova je odluka dokaz zamaha i energije iza naše Lige i našeg sporta u Sjevernoj Americi”, rekao je povjerenik MLS-a Don Garber. “Ne sumnjamo da će Lionel pokazati svijetu da MLS može biti Liga izbora za najbolje igrače svijeta. Radujemo se što ćemo vidjeti njegov debi za Inter Miami na našem turniru Liga kupa kasnije ovog mjeseca.”

Messibi  mogao debitirati za Inter Miami u Liga kupu protiv meksičkog Cruz Azula iz Lige 21. srpnja.

Messi se pridružio Inter Miamiju nakon isteka dvogodišnjeg ugovora s Paris Saint-Germainom, a svjetski prvak i sedmerostruki osvajač Zlatne lopte je najistaknutije ime u povijesti MLS-a.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button