112IzdvojenoZadar

Mitra Meštrović Kalmetinog batinaša opet osudila na 10 mjeseci uvjetnog zatvora

NAPAD NA NOVINARA

Bivši nogometaš i poslovni suradnik Zdravka Livakovića i prijatelj Božidara Kalmete (obojica su glavni protagonisti afere Remorker, op.a.) Jakov Surać opet je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na zatvorsku kaznu od 10 mjeseci uvjetno na dvije godine.

Kakon što ga je 2019. godine Mitra Meštrović, sutkinja Općinskog suda u Zadru osudila na 10 mjeseci zatvora, Županijski sud u Bjelovaru srušio je presudu Mitre Meštrović i Suraća poslao na 10 mjeseci zatvora bezuvjetno. 

VIDEO – Hrvoje Bajlo: Sutkinja Mitra Meštrović je sramota našeg pravosuđa

Izvanrednim pravnim lijekom Surać je došao do obnove postupka u kojemu se sutkinja Mitra Meštrović cijelo vrijeme ponašala bezobrazno, napadala i vrijeđala novinara i oštećenika Hrvoja Bajla, da bi ga u konačnici na posljednjem ročištu prije izricanja presude bez razloga, jer je vještakinji iz Osijeka postavio normalno pitanje vezano za težinu ozljede, izbacila iz sudnice.

Hrvoje Bajlo: Ovo je jasna poruka sutkinje Mitre Meštrović i zadarskog pravosuđa – tucite novinare i nećete u zatvor

Kasnije se ispostavilo kako je Bajlo izbačen iz sudnice samo kako ne bi mogao ispitati svjedoka dr. Vedrana Skočaja koji mu je u zadarskoj bolnici 2018. postavio dijagnozu loma ruke.

– Izbačen sam iz sudnice kako ne bih mogao pitati dr. Skočaja je li njenog nalaz na kojemu piše fractura – lom desne laktalne kosti ispravan. Da paradoks bude veći, dr. Skočaja apsolutno nitko ništa nije pitao u sudnici što je i vidljivo iz zaspinika. Tada je Općinska državna odvjetnica Marina Miočić Vatavuk napravila presedan, očito u dogovoru s nekim, te je zatražila pauzu od 10 minuta. Ulaskom u sudnicu u kojoj mene više nije bilo, donijela je izmijenjenu optužnicu u kojoj se Kalmetinog batinaša više ne tereti za lom ruke, već za pokušaj teške tjelesne ozljede. Nakon toga ročište je završeno, a danas je pročitana sramotna presuda sramotne sutkinje Mitre Meštrović koja je praktički poslala poruku ljudima da mogu tuči novinare i da neće završiti u zatvoru.

Za večeras je zakazan podcast uživo na kojemu će novinar Hrvoje Bajlo objaviti skandalozne audio snimke sa suđenja na kojima se jasno čuje kako pobješnjela sutkinja Mitra Meštrović vrišti na novinara i u konačnici ga bez ikakvog razloga izbacuje iz sudnice. Streaming ćete moći pratiti ovdje.

VIDEO – Kalmetina pravosudna mafija, intrige i ucjene: Kako je sutkinja Mitra Meštrović vraćena na kazneni odjel Općinskog suda?





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button