ZadarZadne-Izdvojeno

Molitva i svijeće za generale u Haagu

U organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa 20-ak Hrvata danas je ispred Suda u Haagu točno u 18 sati i 11 minuta zapalilo svijeće u znak potpore generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču uoči sutrašnje presude.

Vrijeme je simbolika datuma kada je pao Vukovar. Uz svijeće poslagane u FREEDOM, skup je molio i otpjevao hrvatsku himnu.

“Danas je diljem svijeta, od Australije preko Europe sve do Amerike, u 18 sati i 11 minuta zapjevana ‘Lijepa naša’ u sjećanje na žrtve Vukovara, na žrtve Škabrnje, da se prisjetimo naših branitelja obrambenog Domovinskog rata i naših haških uznika; da pokažemo Haškom sudu da Hrvatska, hrvatska dijaspora i svi Hrvati stoje iza naših generala ma kakva god presuda bila”, rekao je u ime Kongresa Danijel Lučić.

Lučić naglašava da je vojno redarstvena akcija Oluja bila legitimna vojna akcija kojom je oslobođen veliki dio hrvatskog teritorija. Svaki zločin treba osuditi ali nazivanje Oluje udruženim zločinačkim poduhvatom i osuđivanje hrvatskih generala na toj osnovi baca negativno svjetlo i na sve ostale hrvatske branitelje, stoji u stavu Kongresa.





Related Articles

Back to top button