IzdvojenoZadar

Na današnji dan umro je Tito, podsjećamo kako je Kalmeta zdušno pjevao njegovoj štafeti mladosti na Forumu

Dan nakon što smo prije desetak mjeseci na YouTube kanalu objavili video snimku (koju je prije tri godine na svom Facebooku objavio Josip Tolić, op.a.) na kojoj bivši saborski zastupnik i USKOK-ov optuženik, Božidar Kalmeta na Forumu sa zborom Petar Zoranić ispod dvije ogromne petokrake pjeva Titovoj štafeti mladosti, na današnji dan na koji se obilježava smrt Josipa Broza Tita, zadarsku javnost odlučili smo podsjetiti kako je Kalmeta kao mlavi 25-godišnjak slavio Tita i partiju. 

Dvostruka mjerila HDZ-ovaca, rugali se Škori, a njihov član radio je isto

 

Podsjetimo, redakciji ZADAR Newsa nije problem u tome što tada ne tako mladi Kalmeta (1983. je imao 25 godina op.a.) pod ogromnim petokrakama pjeva Titovoj štafeti mladosti usred Zadra. Nije Kalmeta jedini Zadranin koji je pjevao u čast Tita, štoviše, veliki broj Zadrana koji su tada pjevali u zboru Petar Zoranić ostali su dosljedni i ne srame se svog pjevanja.

Zbog inicijalne objave na ZADAR Newsu, Kalmeta je u više navrata molio da snimku uklonimo. Nismo i nećemo. 

Jedini problem koji postoji je problem dvostrukog mjerila. Kada je u pitanju Božidar Kalmeta, i više je nego očito kako je on u to vrijeme kao i sada vidio kuda treba ići, s kim treba biti dobar i kako se držati “blizu oltara”.

Na kraju, nije problem ni Kalmetini učešće u slavljenju Tita 80-ih. Njegov problem trenutno su teške optužbe  za klijentelizam, ali i još teže optužbe za korupciju koje mu USKOK stavlja na teret. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button