Zadar

NAJKASNIJE ZA MJESEC DANA Grad raspisuje natječaj za novu tržnicu!

Današnji Aktualni sat Gradskog vijeća Zadra otvorio je Željko Mikin vraćajući se na temu Gospodarske zone Crno i gradske tržnice.

-Polako se bliži kraj našeg mandata, podsjećam gradsku upravu na dvije stvari koje nismo doveli do kraja nego ne vidim ni trenutak konkretne realizacije. Prvo je gospodarska zona Crno. Susjedni gradovi, Split preko Dugopolja i Šibenik preko Podija dobivaju nove industrije, zapošljavaju tehnički kadar, a Zadar ima najbolju industrijsku školu i izvrsnog ravnatelja, pa pitam kada će prva smrika pasti u Crnom? Rekonstrukcija tržnice nije funkcionalana, postala je ruglo, pa smo se složili da ona mora biti privlačno mjesto koje će oživjeti tržnicu. Je li se odustalo od Crnog i što je nakon dvije godine s obnoovom tržnice o čemu gradski vijećnici ne znaju ništa, rekao je Mikin.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta se ispričao iznenadnim obavezama zbog kojih je spriječen prisustvovati sjednici Gradskog vijeća, a mijenjao ga je zamjenik Zvonimir Vrančić.

Odgovorio mu je dogradonačelnik Zvonimir Vrančić:

-GZ Crno, više puta smo ponovili, sve pripreme su izvedene osim izgradnje skupe infrastrukture što se ne isplati bez velikog ulagača s mogućom proizvodnom djelatnošću. Traju stalni razgovori o mogućim investicijama, a naš je stav da treba pronaći investiciju koja će zadovoljiti potrebe Zadra.
Mora se promijeniti suština rada tržnice, pripremali smo natječaj za izradu projekta nove tržnice, ali u centru grada je, pa smo najviše vremena čekali konzervatorske uvjete. Nedavno smo ih dobili, najkasnije za mjesec dana će biti raspisan natječaj, odgovorio je Vrančić.

Foto:057info





Related Articles

Back to top button