ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Nazor: “Potrebna nam je izuzetna vjera u dobru izvedbu”

Nakon važne pobjede ostvarene na domaćem terenu nad Partizanom, košarkaši Zadra putuju u Skopje gdje gostuju kod MZT-a. Utakmica 11. kola ABA lige MZT – Zadar na rasporedu je u ponedjeljak u 18 sati.

Uoči puta u Skopje trener Zadra Ante Nazor poručio je da neće biti nimalo lako doći do pobjede, pogotovo zbog tri uzastopna poraza momčadi MTZ-a koja će biti maksimalno mobilizirana…

Istina je da iz Skoplja nemamo dobrih iskustava. U prošlim susretima tamo nismo izgledali dobro, ali nadam se da će se to promijeniti. Potrebna nam je izuzetna vjera u dobru izvedbu, jer baš i ne izgledamo najbolje kad igramo vani. No, mobilizirani smo u potpunosti i očekujem da jednim poštenim pristupom i agresivnošću nametnemo svoj ritam. Ako zaustavimo vrlo opasnu vanjsku liniju domaćina smatram da imamo izgleda doći do pobjede. Trebamo dobiti potvrdu da i na strani možemo igrati dobro i ovo je izuzetna prilika da potvrdimo kvalitetu i van naše dvorane.

MZT je trenutno na omjeru 4-6, a na domaćem terenu je ostvario tri pobjede (Metalac, Igokea, Cibona), uz poraz od Crvene zvezde. Imali su Makedonci niz od tri pobjede (Igokea, Sutjeska, Cibona), ali su u posljednja tri kola poraženi, od Krke u Novom Mestu 72:68, kod kuće od Zvezde 66:71 i Budućnosti u Podgorici 65:55…

Napravit ćemo sve da ovaj susret okrenemo u našu korist, a to prije svega znači pošten pristup, agresivnost, trka i sve ostalo što krasi našu igru na domaćem terenu. Želimo dobiti potvrdu da i u gostima možemo igrati kvalitetno. Bile su objektivne okolnosti zašto do sada nismo igrali kvalitetno na strani. Braća Ramljak i Delaš nisu prošli pripreme, trebalo je vremena da se uigraju i dođu u optimalnu formu. Sada su došli i činjenica je da imamo kapacitet, ne samo da igramo kvalitetno kod kuće, nego i na strani. Vrijeme je da to pokažemo. U Skoplju od prvog trenutka moramo imati pobjednički pristup – ističe Nazor.

Centar Zadra i nekadašnji igrač MZT-a Ivan Marinković svjestan je da je pred njima zahtjevno gostovanje…

Znamo da neće biti lako, u Skopju je uvijek vrlo nezgodan teren. Ipak, dat ćemo sve od sebe da se vratimo zadovoljni s tog putovanja. Otkad sam ja tamo igrao dosta je izmijenjena ekipa, nisu se još uvijek dovoljno uigrali i to je naša prilika da dođemo do trijumfa. Stanje u momčadi je odlično, motivacija je na visokom nivou i jedva čekamo iduću utakmicu.

Jedan od glavnih aduta Ante Nazora u Skopju bit će Ante Delaš koji je dobru formu potvrdio nagradom za MVP-a 10. kola ABA lige…

– Bit će teško, oni su dobro vođena momčad koja ima glavu i rep. MZT je dobra, ozbiljna momčad pogotovo na domaćem terenu. Trebamo igrati svoju igru i ako damo sve od sebe prilika će se ukazati, a na nama je da je iskoristimo.

Raspored 11. kola: Ponedjeljak: MZT Skoplje – Zadar (18), Metalac – Cedevita (18), Sutjeska – Crvena zvezda (21). Odigrano: Igokea – Budućnost 76-86, Partizan – Tajfun 89:85, Olimpija – Mega Leks 89:99, Krka – Cibona 90:86.




Related Articles

Back to top button