ZadarZadne-Izdvojeno

Nekić o košarci zna samo to da je lopta okrugla, a baljezga gluposti

akcija mladihNisam se mislio očitovati o najnovijim okolnostima vezano za KK Zadar prije sjednice Gradskog vijeća. Tamo sam namjeravao zatražiti informaciju da li će klub nakon što je dobio spor sa Poreznom upravom te mu je vraćeno 5,8 milijuna kuna izvršiti povrat 4,5 milijuna kuna u gradski proračun koji su uplaćeni povrh planiranih 4 milijuna kuna za 2015 godina a sve zbog problema sa blokadom računa. Međutim na gluposti koje su izrečene povodom toga od strane gradonačelnika Kalmete i pročelnika za Upravnog odjela za odgoj i školstvo Jose Nekića ne mogu ostati nijem.

I dok još Kalmeta demagogiju i maglu prodaje sa stilom tipični predstavnik prnjavorske Hrvatske Joso Nekić ponovno baljezga o stvarima o kojima pojma nema.
Naš stručnjak za sadnju krumpira koji odlično pleše žikino kolo i cepa narodnjake u društvu gradonačelnika vjerojatno o zadarskom sportu broj 1 košarci zna samo to da je lopta okrugla.

Još 28.03.2011 godine u intervju za Sportske novosti bivši direktor kluba Edvin Šimunov neposredno prije početka procesa privatizacije je priznao da je situacija iznimno teška te da je KK Zadar dužan preko 100 miliona kuna ( OTP banka sa kamatama 60 miliona, porezna 15 miliona, Hypo, Erste , grad…).

Tko je opljačkao toliki novac i prezadužio klub ? Marsijanci ?

Kalmeta i Nekić tvrde da su spasili klub. Od koga su ga spasli ? Marsijanaca ? Jesu li novac za spašavanje kluba izvadili iz vlastitog džepa ?

Joso Nekić u svom istupu čak tvrdi da klub nema nikakve veze sa Gradskom upravom i HDZ-om. Tko je sve ove godine postavljao Nadzorne odbore i Uprave kluba ? Marsijanci ? Član koje stranke je sadašnji direktor KK Zadar Boris Skroće ?

Kod raspodjele proračunskih sredstava da bi se nekom nešto dalo drugome se mora uzeti. Dakle 4,5 milijuna kuna koji su isplaćeni KK Zadar povrh planiranih sredstava uzeti su od socijale, vrtića, škola, poduzetnika, obrtnika,poljoprivrednika,ribara…U gradu Zadru ima gladnih ljudi, ljudi bez krova nad glavom. Ovakvom preraspodjelom sredstava a sve kako bi se prikrile posljedice lošeg upravljanja i pljačke u klubu vi im otimate kruh iz usta i krov nad glavom. Koliko se beskućnika moglo zbrinuti i gladnih nahraniti za 4,5 milijuna kuna ?

Na sjednici Gradskog vijeća kada smo odobravali dodatna sredstva KK Zadar rečeno nam je da će u slučaju deblokade i povrata sredstava od strane Porezne uprave KK Zadar vratiti preplaćena sredstva u gradski proračun. Prestanite prodavati demagogiju i maglu te obznanite koliko će sredstava i kada KK Zadar vratiti u gradski proračun. I hoće li uopće ?

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač





Related Articles

Back to top button