IzdvojenoZadar

Nepismeni Rubeša prijavio novinara Hrvoja Bajla HND-ovom Vijeću časti zbog priloga o tome kako je uhićen s kilogramom droge

Predsjednik zadarske političke stranke Akcija mladih, koja je od prosinca prošle godine koalicijski partnera HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Zadra, Ante Rubeša, prijavio je novinara, glavnog urednika i osnivača portala ZADAR News, Hrvoja Bajla Novinarskom vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva zbog, kako je naveo, medijskog linča.

Rubeša kuka HND-u da ga ZADAR News medijski linčuje

U prijavi koju je napisao nepismeno, Rubeša traži od HND-ovog tijela da mu pomogne jer novinar Hrvoje Bajlo o njemu piše s “izrugujućim stilom”.

Konkretno, Rubešu koji je u Gradsko vijeće ušao na široj SDP-ovoj listi, da bi na kraju na izglasavanju proračuna prebjegao HDZ-u i iz svega iznudio funkciju predsjednika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar, jako je zasmetao istraživački podcast urednika ZADAR Newsa u kojemu je razotkriveno kako je upravo Rubeša, koji je godinama optuživao HDZ-ovce da su dileri i narkomani, 2003. godine uhićen s kilogramom droge. Iako u podcastu Bajlo navodi svoje izvore vrlo konkretno i precizno, Rubeša u kuknjavi HND-u laže i tvrdi kako se radi o “lažima” koje se o njemu pišu.

U Gradsko vijeće ušao je na listi SDP-a pa prebjegao HDZ-u u zamjenu za funkciju predsjednika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar

Zbog čega Rubeša nije u zakonskom roku napisao demanti na objavljeni podcast sukladno Zakonu o medijima ili podnio tužbu protiv urednika ZADAR Newsa ako je smatrao da je oklevetan? Ovo su samo neka od pitanja na koja odgovore zna jedino Rubeša koji se, eto, odlučio obratiti HND-u, a ne zaštititi svoja prava pravnim putem.

Hrvoje Bajlo – autor teksta i glavni urednik portala ZADAR News

Hrvoje Bajlo: Rubeša radi sve da zaustavi slobodno pisanje ZADAR Newsa, u tome neće uspjeti

– Radi se o pokušaju Ante Rubeše da me diskreditira kao novinara. Ovo, naime, nije prvi put da Rubeša radi ovakve svinjarije, a zna da je u krivu. Njegov cilj je da ja više ne pišem o njemu i njegovoj trgovačkoj grupi. Mediji su pisali o mojim prijavama protiv njega više puta. Osim što mi je nekoliko puta prijetio i fizički nasrtao na men, o čemu sam uvijek informirao policiju i o čemu postoje policijski zapisnici, on je, naime, u posljednjih nekoliko godina preko nekolilo zajedničkih prijatelja i poznanila vršio pritisak na mene da ga javno ne spominjem, odnosno da ne otkrivam neke stvari koje bi ga kao javnu osobu dovodile u neugodnu situaciju. Nudio je on meni svakojake vrste suradnje, ali to me nije zanimalo. Kad na takve ponude ne pristanete i kad samo radite svoj posao, onda vam takvi niži oblici života počnu prijetiti i uvlačiti vas u probleme s kojima nemate ništa. To vam je otprilike to. ZADAR News jednako piše o HDZ-ovcima, SDP-ovcima, navodno nezavisnima i onima koji se tako javno prezentiraju. Zapravo, ne postoji politička stranka ili grupacija koja nije bila dio ZADAR Newsovih, odnosno mojih tekstova i objava u bilo kojem obliku. Ako ste se odlučili baviti javnim poslom, pristsjete i na to ds se o vsma piše i da se o vama donose vrijednosni sudovi i mišljenja o onome što radite. Rubeša i njemu slični teško se nose s objavama koje su dokazane i koje im ne idu u prilog pa onda posežu za ovakvim glupim i neosnovanim prijavama. Zašto me nije tužio i dobio financijsku odštetu ako misli da sam ga oklevetao? Zato jer zna da sam u pravu i da je ono što je objavljeno istina – kazao je Hrvoje Bajlo.

Rubeša je gledao uživo podcast o sebi

Iz prijave HND-u i screenshotovima koje im je poslao također je razvidno kako je Rubeša pomno pratio objave na ZADAR Newsu i kako je spornu emisiju o samome sebi gledao uživo.

– To vam je ona mantra da netko ne čita neki portal i da nije bitno što je objavljeno. Da to nije tako potvrđuju višemilijunski broj pregleda na ZADAR Newsu, odnosno na našem Facebooku i YouTube-u kanalu. Iz ove prijave HND-u razvidno je da je Rubeša i dalje veliki fan ZADAR Newsa i da nas ne prati samo iz dana u dan nego iz sata u sat. U jednom screenshotu kojega je poslao HND-u vidljiva je i najava podcasta o njemu, dok je u drugom vidljivo kako Rubeša gleda emisiju uživo za vrijeme njenog premijernog emitiranja – rekao je Bajlo.

Nepismeni Rubeša piše “nad menom” i “s menom”, cijeli grad mu se smije

A kako je doslovno glasila Rubešina nepismena prijava s kojom se od jučer sprda cijeli grad i koja je samo na Facebooku pregledana više od 30 tisuća puta, možete pročitati u tekstu ispod ovoga.

– Poštovani, obraćam Vam se povodom medijskog linča koji nad menom i svima koji imaju veze s menom, u javnosti provodi Hrvoje Bajlo, urednik Zadar News portala. Sve ono što mi stavlja na teret u svojim tekstovima, koje piše izrugujućim stilom je čista laž stoga Vas molim za pomoć. Unaprijed zahvaljujem!

Podcast o Rubešinom hapšenju s kikogramom droge i dalje možete pogledati

Za one koji su propustili podcast o tome kako je Rubeša uhvaćen s kilogramom droge 2003. godine, ispod ovog teksta nalazi se podcast koji je emitiran na našem YouTube kanalj i kojega možete opet pogledati.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button