112IzdvojenoZadar

NIJE DOBRO – U Zadarskoj županiji 10 novozaraženih koronavirusom


Na području Zadarske županije jučer je registrirano novih 10 slučajeva oboljelih od koronavirusa, čime se ukupni broj oboljelih popeo na 47, uz dvoje s područja Ličko-senjske županije, izvijestio je jutros načelnik Stožera Civilne zaštite Šime Vicković.

– To je očekivan broj s obzirom na situaciju u Hrvatskoj. Dio njih koji imaju blagu sliku koja se prenosi na one koji razviju kliničku sliku. Od novih slučajeva šest su obiteljski ili prijateljski kontakti sa zaraženima iz biogradske bolnice. Biograd i dalje neće u karantenu, jer je mjesto prebivališta za samo pet zaraženih u Biogradu, 13 je u Zadru, četiri u Benkovcu, izvijestio je epidemiolog Alan Medić.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina rekao je kako je od deset novih slučajeva jedan liječnik Opće bolnice Zadar te tri medicinske sestre.

– Imamo ukupno 47 pozitivnih, a trenutno na COVID odjelu leži 19 pacijenata dok je jedna u težem stanju na respiratoru. Zadarska bolnica ima potvrđena oboljenja troje liječnika i tri medicinske sestre, a u samoizolaciji je 28 liječnika. 33 medicinske sestre i jedan nezdravstveni radnik. Nakon današnjeg izvida epidemiologa taj će se broj i povećati.


Oboljela liječnica radila je na zaraznom odjelu, gdje je došla u kontakt s oboljelim. Tri su medicinske sestre radile na Pulmologiji, gdje je bila zbrinuta prva pacijentica koja je pozitivna zbrinuta u zadarskoj bolnici. Jedna od njih nakon toga je bila u samoizolaciji.


U samoizolaciji je ukupno 749 osoba; od jučer je 76 novih, a 1.006 ih je izašlo iz samoizolacije.Related Articles


Back to top button