ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Ništa od utakmica Eurobasketa u Zadru

ebHrvatska će u rujnu 2015. godine biti suorganizator Europskog prvenstva za košarkaše, a domaćin jedne od četiri skupina u prvoj fazi natjecanja bit će Zagreb, odluka je čelnih ljudi europskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

Jedna od skupina Eurobasketa 2015. godine igrat će se u Hrvatskoj!

Uz Hrvatsku, domaćini natjecanja po skupinama bit će još Njemačka (Berlin), Latvija (Riga) i Francuska (Montpellier), u kojoj će biti igrana i završnica kojoj će domaćin biti Lille. Ovo je prvenstvo inicijalno trebalo biti održano u Ukrajini, ali je zbog ratnog stanja u toj zemlji FIBA odlučila Ukrajincima oduzeti domaćinstvo, a za utjehu im dodijeliti organizaciju Eurobasketa 2017.

Hrvatska se kandidirala za organizaciju skupine i završnice. Da je ta kandidatura prošla, domaćin skupine bio bi Zadar, a završnica bi bila igrana u zagrebačkoj Areni. U ovakvom raspletu Zadar je ostao bez prilike ugostiti neke od najboljih europskih reprezentacija.

Eurobasket 2015. godine kvalifikacijsko je natjecanje za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru, a sustav natjecanja bit će identičan ovom koji se primjenjuje na Svjetskom prvenstvu. Sudjelovat će 24 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri skupine po šest u prvom krugu. U nokaut fazu će se plasirati 16 reprezentacija, odnosno po četiri najbolje iz svake skupine.





Related Articles

Back to top button