ZadarZadne-Izdvojeno

Novo fiktivno zapošljavanje? Odjel za financije traži savjetnika za naplatu

karamarko karin hdz-240413-15kalmetaOtkako je zasjeo u gradonačelničku fotelju, Božidar Kalmeta svim snagama trudi se zaposliti što je moguće više osoba u gradsku upravu, iako za to, realno, ne postoje apsolutno nikakve realne potrebe. Prvo je namješten javni natječaj za nesposobnu glasnogovornicu, Marinu Mihovilović Pajkin, da bi u kratkom roku raspisao još nekoliko nebuloznih javnih natjčaja. Danas, Kalmeta preko Odjela za financiranje, koje otvara novo radno mjesto “savjetnika za naplatu i potraživanja”, zapošljava novu osobu, kako stoji u objavi, na određeno vrijeme. Ukoliko ste magistar struke ili stručni specijalist društvenih znanosti s najmanje četiri godine radnog iskustva i s poliženim pravosudnim ispitom, možete se javiti na ovaj oglas.

Ukoliko se javite, šanse da će te dobiti gore navedeni posao ravne su nuli, kaže nam izvor iz gradske uprave, koji tvrdi da je i ovaj posao namješten za jednu osobu bliskoj zadarskom gradonačelniku. Novi savjetnik trebao bi voditi voditi poslove prisilne naplate poreza i potraživanja, te će na taj način zastupat će Grad Zadar pred sudovima u postupcima predstečajne i stečajne nagodbe, kao i raznim drugim postupcima. Spomenuti natječaj je objavljen 11. srpnja na Zavodu za zapošljavanje, a rok za prijave je do 21. srpnja 2014.godine.

Što je sa Pravnom službom Grada Zadra i odvjetnicima koje Grad plaća? Što je s Anom Lovrin?

Iako je gore navedeni natječaj raspisan na određeno vrijeme, ostaje nepoznato što u cijeloj priči radi stručna, Pravna služba Grada Zadra, kao i dodatno zaposlena Ana Lovrin, također pravna savjetnica Grada i Božidara Kalmete.

 





Related Articles

Back to top button