ZadarZadne-Izdvojeno

Oglasili se i predstavnici udruge “Vir bez podjela”

Vir (FOTO: Ezadar.hr)
Vir (FOTO: Ezadar.hr)
Danas su se javnosti obratili oporbeni vijećnici iz udruge “Vir bez podjela”. Odbacuju Kapovićeve optužbe o povezanosti s kriminalnim miljeom…

Podsjećamo, sve je počelo prošle subote kada je ova Udruga predvodila javne prosvjede zbog kako kažu devastacije pomorskog dobra od strane Općine. Odbacivši takve navode, prije dva dana, obratio se prozvani načelnik Kristijan Kapović koji ih je teško optužio kazavši kako oni rade kao logistika kriminalnim skupinama, a s ciljem ostvarenja prihoda na štetu Općine. S druge strane, sveučilišni profesor i član udruge “Vir bez podjela” Marko Vučetić, kojeg je načelnik Općine posebno označio kao predvodnika, takve optužbe načelnika vidi kao izraz njegove nervoze zbog, kako kaže, istine koja izlazi u javnost.

Nakon javnih istupa u kojima ih načelnik Općine Vir Kristijan Kapović optužuje da surađuju sa kriminalnim skupnima, danas su pred novinare izašli prozvani oporbeni vijećnici Udruge “Vir bez podjela”, koji su podsjećamo prošle subote predvodili prosvjede zbog kako kažu devastacije pomorskog dobra od strane Općinske vlasti. Ističu kako oni ne tvrde da načelnik Kapović radi nezakonito već izražavaju sumnju i pozivaju nadležne institucije da sve to provjere. Odbacivši teške optužbe o povezanosti s kriminalom, član udruge Marko Vučetić poručuje:

” Mi smo prijavili ono što je za nas bilo alarmantno, to je nasipanje obalnog pojasa, sad su se stekli uvjeti da izrazimo sumnju i uključimo druga tijela : DORH i Uskok i druga tijela. Očekujemo da će ubuduće praksa i terminologija na Viru biti drugačija” navodi Vučetić.

Novo priopćenje Općine Vir:

Poštovani,
u privitku Vam dostavljamo kaznene prijave koje su jučer podnesene Prvoj policijskoj postaju PU Zadarske i Državnom odvjetništvu, a po pitanju prijave lažnih prebivališta dvojice oporbenih vijećnika, te privatnu prijavu načelnik Kristijana Kapovica i njegove supruge. Ove prijave su nastavak prethodno podnesenih prijava protiv Udruge “Vir bez podjela” i određenih kriminalističkih skupina, što u pisanoj formi, što u iskazu načelnika u policijsku kameru. Čak i neki članovi udruge su osobe osuđene za teški kriminal. Prijave se odnose na ekscesno ponašanje, fizičke i verbalne napade na načelnikove suradnike, obitelj te oštećenje javne i privatne imovinu. Ovakvi su ekscesi posebno ekskalirali u ožujku 2013. godine, a svoju su kulminaciju doživjeli između dva izborna kruga u lipnju 2013. kada je uništeno više desetaka tisuća kuna javne imovine i privatne imovine načelnikove obitelji te fizički i verbalno napadnuti otac (rođen 1945.) i majka (rođena 1951.), majka je pri tom pljunuta. Za sve ovo su podnesene kaznene prijave PU Zadarskoj i to odmah po počinjenju navedenih djela. Najnovije spoznaje su da je krajem srpnja 2012. godine supruga načelnika napadnuta u vlastitom lokalu Vgabundo od strane Henrija Radovića i Željka Bojovića na način da su joj prijetili verbalno, vatrenim oružjem te je fizički je napadnuta hvatanjem za vrat, a sve to da bi iznudili poslove u vrijednosti više milijuna kuna.

Jučer je u centru grada Zadra autom prepriječen put supruzi načelnika Kapovića od strane Henrija Radovića uz prijetnu rukom i pogledom, očigledno potaknut javnom obznanom prijašnjem počinjenom kaznenom djelu, koji se zbio u srpnju 2012. godine.
Kaznene prijave dvojici vijećnika Marku Vučetiću i Igoru Vučetiću za nezakonite mandate vijećnika odnose se na saznanja da su imenovani lažno prijavljeni na adresama na Viru, a da stvarno žive u Zadru.

Lijep pozdrav





Related Articles

Back to top button