ZadarZadne-Izdvojeno

Optužnica protiv Gjergje i Perovića ponovno na doradi

zadar, 23.03.2011. - sud - zgradeOptužnica protiv bivšeg direktora i predsjednika KK Zadar Giuseppea Gjergje i Dina Perovića ponovno je, kako se na Općinskom sudu neslužben doznaje, vraćena na doradu.

Tako je odlučilo Izvanraspravno vijeće na čelu sa sudcem Domagojem Kurobasom. Rasprava o statusu te optužnice održana je 5. ožujka.
On još nije napisao to rješenje kako bi se znalo zbog čega ta optužnica još nije valjana. Prvi popravni je imala kada je traženo financijsko vještačenje. Optužnica je vrlo brzo usklađena s tim nalazom, ali je dugo čekala da se raspravi njen status. Dugi pravosudni postupak za zlouporabu položaja i ovlasti, za što se terete bivši čelnici kluba možda bi mogao ući u zastaru ako se nastavi ovim tempom.

Godinu dana nakon što je PU zadarska podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice bivših čelnika KK Zadar, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u srpnju prošle godine podiglo je optužnicu protiv 76- godišnjeg Gjergje i 46- godišnjeg Perovića. Njih se teretilo da su zajedno oštetili Proračun RH za više od 17 milijuna kuna, a je li ta optužnica utemeljena znat će nakon rješenja sudca Kurobase.





Related Articles

Back to top button