Zadar

Orkanska bura i nedostupni HAK stvorili prometne čepove

Zbog olujnog vjetra dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvoreni su za sav promet.

Zbog gustog prometa na autocesti A1 formirale su se kolone vozila koje čekaju izlaz s autoceste pred sljedećim čvorovima: Sveti Rok (8. km) i Maslenica (7.km) u smjeru Splita, i Zadar 2 (9.km) i Posedarje (3.km) u smjeru Zagreba.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija formirala se kolona vozila duga oko 5 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kolona vozila pred tunelom Učka u smjeru Rijeke duga je oko 5,5km.

Zbog požara na području Zatona Obrovačkog, na dijelu koji je obilazak zbog zatvaranja dijela autoceste A1 promet je u potpunosti prekinut. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. Obilazni pravci iz smjera Zadra prema unutrašnjosti, samo za osobna vozila: stari Maslenički most-Jadranska magistrala (DC8)- Karlobag-A1 Otočac (i obrnuto); iz smjera Splita: Knin-Gračac-A1 čvor Gornja Ploča (i obrnuto).

Zbog požara, gustog dima i smanjene vidljivosti, dionica autoceste A1 između čvorova Šibenik i Vrpolje (ograničenje brzine je 40km/h) zatvorena je za sav promet u oba smjera.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobag i Svete Marije Magdalene.

Gužve su i kod čvora Sveti Rok i Maslenica i pred čvorovima Zadar 2 i Posedarje.

– Kolona je duga tri do četiri kilometra, a najveći problem je što turisti nisu informirani. Na primjer na državnoj cesti od Maslenice do Zatona Obrovačkog koja je zatvorena za promet, iako stoji znak zabrane turisti skreću i pokušavaju izbiti na autocestu. Nakon petstotinjak metara policija ih zaustavlja i vraća natrag i tu se stvorio čep jer oni ne znaju za staru cestu – javila je kolegica Andrea Buća za podnevne vijesti Radio Zadra. 

Zbog velikog pritiska korisnika, stranice HAK-a su više nedostupne nego dstupne jednako kao i njihova aplikacija za pametne telefone što stvara dodatne poteškoće sudionicima u prometu koji se ne mogu uopće informirati o stanju na terenu. 





Related Articles

Back to top button