IzdvojenoZadar

Oslobođeni Zadrani koju su Plenkovića nazivali pavijanom i poručivali da ga treba gađati jajima

PRIJAVILA IH JE POLICIJA

Zbog komentara su optuženi da su kršili javni red i mir te su bili uhićeni, a dva mjeseca kasnije donesena je presuda

Nakon skoro dva mjeseca donesena je oslobađajuća presuda u postupcima protiv Mladena Ćustića i Hrvoja Vrkića, piše RTL

Podsjetimo, obojica su na Facebook stranici “Kalelarga Zadar” na jednom objavljenom članku o premijeru Plenkoviću objavili svoj komentar. Ćustić je napisao kako “premijera i njegove poltrone treba dočekati pokvarenim jajima” dodajući da “nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”, a Vrkićev komentar glasio je: “Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini.”

Zbog toga su optuženi da su kršili javni red i mir te su bili uhićeni. 

“Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro”, rekao je tada Vrkić, inače pripadnik 4. gardijske brigade. 

Ni Ćustiću tada nije bilo jasno što se događa budući da mu je policija zakucala na vrata.

“U tom optužnom prijedlogu tražili su 30 dana pritvora i da me se zadrži dok premijer ne napusti područje Zadra. I sad sam ja opasnost za predsjednika Vlade sa svoje 72 godine, a u životu sam platio jednu kaznu za krivo parkiranje!?”, pitao se tada Ćustić.

Dva mjeseca kasnije, za obojicu je donesena oslobađajuća presuda, a “sud smatra da se radi o tzv. vrijednosnim sudovima te da okrivljenici izražavaju neosporno jasan negativni sud o političkom djelovanju i ponašanju Andreja Plenkovića”, stoji odluci suda.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button