IzdvojenoZadar

“Ovo je plan Kalmetinog zločinačkog klana u Gaženici vrijedan 500 milijuna eura”

OFF DOMAGOJA MARGETIĆA

Istraživački novinar Domagoj Margetić objavio je prije nekoliko dana na svom YouTube kanalu OFF 15-minutni video u kojemu detaljno objašnjava kako je plan Kalmetinog zločinačkog klana doći do kompletnog preuzimanja luke Gaženice.

“Cilj Kalmetinog klana je domoći se pola milijarde eura”

Prema Margetićevim riječima, cilj Kalmetinog klana je domoći se minimalno 500 milijuna eura koji im nikako ne bi trebali pripasti. U svim mutnim i sumnjivim radnjama, uz Kalmetu kao uskočkog optuženika broj jedan u aferi Remorker, Margetić opisuje i ulogu uskočkog optuženika broj dva u aferi Remorker, Zdravka Livakovića.

U svom prilogu Margetić jasno objašnjava kako je kompleks u Gaženici koji nije vezan isključivo pod ingerenciju Lučke uprave Zadar na čijem čelu je neuračunljivi lopov Darko Kasap zapravo nešto najvrjednije što postoji u širem zadarskom priobalju.

– Iza mene je dio lučkog kompleksa luke Gaženica. Osim samog lučkog trajektnog dijela kojega koristi marina, tu su i vezovi, Jadrolinija, ovo što gledate iza mene, cijeli kompleks sve do nekadašnje Sojare i dalje je možda najvrjedniji dio kompleksa luke Gaženica. Ovdje Kalmetina mafija namjerava realizirati svoj možda najkapitalniji projekt – govori Margetić.

“Kalmetina mafija namjerava realizirati svoj najkapitalniji projekt”

U svom izlaganju Margetić je spomenuo i kako Kalmetina mafija cijeli projekt želi realizirati tako što će se dogovoriti s generalom Ivanom Čermakom.

– Čermakovi Delta terminali d.o.o. koji su registrirani na Kaptolu 19 u Zagrebu kupili su prvo Tankerkomerc kako bi se domogli vrijednih naftnih spremnika i terminala. Iako je dio Tankerkomerca ustupio Petrolu u sumnjivim i netransparentnim ugovorima u kojima očito nije cilj prebaciti vlasništvo na Petrol nego sakriti stvarne vlasnike ovakvih kompleksa, Čermak je dio Tankerkomerca prodao Petrolu. Međutim, lučki kompleks s naftnim terminalima Čermak je zadržao u svom vlasništvu.

Objašnjena je i uloga ministra Šime Erlića

U ostatku videa kojega možete pogledati ispod ovog teksta, Margetić je vrlo precizno objasnio kako se Kalmetin klan namjerava domoći čak pola milijarde eura, a u svemu tome, kako Margetić navodi, poslužit će im i ministar Šime Erlić.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button