IzdvojenoZadar

Ovo je Roko Tadin, član Akcije Mladih i bivši SDP-ovac koji je glasao za HDZ-ov proračun, kažu da mu je za dizanje ruke za HDZ obećano radno mjesto

TAKO MLAD, A VEĆ ŽETONČIĆ

Dva dana nakon što je na Gradskom vijeću usvojen proračun kojega je predložio gradonačelnik Zadra Branko Dukić, ne stišavaju se reakcije na neobično postupanje vijećnika i članova političke stranke Akcije Mladih od kojih niti jedan nije glasao protiv proračuna. Štoviše, dva vijećnika Akcije Mladih glasala su za HDZ-ov proračun. Bili su to Ante Rubeša i Roko Tadin. Marjana Botić bila je suzdržana, dakle, nije glasala protiv HDZ-ovog proračuna.

Rubešin konačan izlazak iz ormara

Nitko iz redova Akcije Mladih nije glasao protiv HDZ-ovog proračuna, čak dvojica su ga podržala

Spomenuti trio, za napomenuti je također, u Gradsko vijeće ušao je na SDP-ovoj listi, odnosno koalicijskoj listi “Srcem za Zadar”. Ovakvo ponašanje, izdaju i politički prebjeg od Rubeše se mogao očekivati, ali da Marjana Botić neće glasati protiv HDZ-ovog proračuna, odnosno da će ostati suzdržana, to je malo tko mogao mogao predvidjeti.

Nekad je bio potpredsjednik Foruma mladih SDP-a 

I na kraju nam ostaje treći vijećnik iz redova Akcije Mladih, Roko Tadin. Prema dostupnim i znanim informacijama, Tadin je dugi niz godina bio član Foruma mladih SDP-a i član stranke. U siječnju 2017. izabran je za dopredsjednika Foruma mladih SDP-a, dok je na istoj izbornoj skupštini predsjednik postao današnji predsjednik gradskog SDP-a, Daniel Radeta. Kao SDP-ovac bio je i predsjednik Mjesnog ogranka Plovanija zadarskog SDP-a, a sredinom 2018. godine priopćenjem je napao gradonačelnika Branka Dukića “kako bi upozorio na stanje prometne infrastrukture koja”, koje je Tadin tada vidio kao “veliki sigurnosni problem”. Nešto kasnije, Tadin je izabran na beznačajnu i samo zvučnu funkciju ispred strane HSS koja je glasila “predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Zadar”. U periodu od 2013. do izlaska iz SDP-a, kao član stranke, Tadin se svim silama trudio probiti do užeg vodstva zadarskog SDP-a, a u stranačkoj hijerarhiji najdalje je dospio do gore spomenute marginalne funkcije “predsjednika mjesnog ogranka SDP-a Plovanija”. Za naglasiti je isto tako kako je Tadin do razlaza s SDP-om u kojemu ga očito nisu ozbiljno shvaćali stranci uglavnom služio za dijeljenje letaka po sandučićima za vrijeme izbornih kampanja, bilo da se radilo o lokalnim, parlamentarnim ili predsjedničkim izborima.

U Gradsko vijeće ušao Roko Tadin. Bio je konobar u Rubešinoj opskurnoj brvnari na Sfingi, a radio je i za Antenu čiji je vlasnik imao odnose s maloljetnom djecom

Marginalac kojega u SDP-u nitko nije doživljavao

U međuvremenu, Tadin se zaposlio na Anteni Zadar, čiji je vlasnik Franko Pavić imao odnose s maloljetnim dječacima, o čemu je ZADAR News ekstenzivno pisao. Upravo dok je ZADAR News raskrinkavao Tadinovog šefa, samom Tadinu to nije smetalo pa je nastavio primati plaću na Anteni Zadar.

Na lokalne izbore 2021. godine, Tadin je izašao na listi SDP-ove koalicije “Srcem za Zadar”, a u Gradsko vijeće ušao je kao zamjena za Marka Pupića Bakrača. Prva ozbiljna odluka o kojoj je Tadin glasao u svojoj političkoj karijeri bila je ona o proračunu kojega je vijećnicima ponudio Branko Dukić, odnosno HDZ. Roko Tadin glasao je za HDZ-ov proračun zajedno s Antom Rubešom, dok je, kao što smo već napisali, Marjana Botić bila suzdržana.

Radio je na Anteni Zadar čiji je vlasnik imao odnose s maloljetnim dječacima

Tadinovu odluku da glasa za HDZ-ov proračun treba gledati i kroz njegov osobni angažman u Rubešinoj opskurnoj brvnari na Sfingi. Tadin je tamo, naime, neko vrijeme ilegalno konobario od čega su interes imali samo on i Rubeša. Prema izjavama ljudi koje je Tadin posluživao, u tzv. “Buksi” se ne izdaju računi niti se piće toči samo članovima udruge, što je u suprotnosti s mnogim zakonskim regulativama.

Je li Tadinu obećano radno mjesto u zamjenu za dizanje ruke za HDZ-ov proračun?

U međuvremenu je na Facebooku objavljen komentar koji je kasnije uklonjen u kojemu izvjesna gospođa Mirkica Vuksan tvrdi kako je Tadinu za dizanje ruke osigurano radno mjesto od strane osobe iz HDZ-a zadužene za odgoj i školstvo. Kako ovaj podatak nije moguće provjeriti, ZADAR News pomno će pratiti što će se u budućnosti događati s čovjekom koji je u SDP-u imao velike ambicije, a preko noći je postao HDZ-ova zvijeza, odnosno žetončić ili prebijeg.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button