IzdvojenoZadar

OVO MORATE VIDJETI – Član Kalmetinog zločinačkog klana Livaković pokušao pobjeći od novinara kroz prozor restorana Foša

KALMETIN MAFIJAŠKI KLAN JE U BUNILU

Novinarski tim koji već neko vrijeme radi na razotkrivanju tzv. Kalmetine mafije danas je imao zanimljiv dan. Nakon još jednog bezuspješnog pokušaja kontaktiranja šefice Porezne uprave Zadar, Marije Magaš i čovjeka koji zapravo upravlja tom organizacijom na, kako mnogi govore, mafijaški način, Marina Ilića, zaputili smo se u samo središte Zadra.

Šefica porezne i Martin Ilić još uvijek se skrivaju od novinara

Na Narodnom trgu muk i tišina, tu i tamo koji turist, ali zato na kavi u Lovre i okolnim kafićima niti jedan pročelnik, viši ili niži stručni savjetnik, pravnik – ama baš nitko. Svi kao da su se zaključali u svoje kancelarije pa tako ni na standardnoj pauzi od 12 do 12 i 30 nismo uočili da itko značajan izlazi iz zgrade na Narodnom trgu 1.
U međuvremenu je redakcija ZADAR Newsa i istraživačkog tima koji se bavi tzv. Kalmetinom mafijom dobila je potom informaciju kako je Božidar Kalmeta sazvao hitan sastanak u HDZ-ovim službenim prostorijama. I doista, dolaskom na adresu Andrije Medulića 2 na stepenicama smo zatekli dvojicu HDZ-ovaca, jednog nama nepoznatog i drugog, Kalmetinog tajnika, Antu Babića. Čim su nas vidjeli, poput vjetra su projurili niz stepenice i pobjegli iz zgrade.

Božidar Kalmeta

HDZ održao tajni sastanak u Medulićevoj zbog novinara Margetića i Bajla. Kalmeta od bijesa udarao šakom o stol

Sastanak se, kako smo kasnije doznali, održao iza zatvorenih vrata. Kako doznajemo od izvora sa stastanka, glavna tema bila je “problem novinara Bajla i Margetića” i “kako ih zaustaviti”. Konkretna rješenja na sastanku nisu ponuđena, a nervozni Kalmeta nekoliko puta je od bijesa udario šakom o stol. Nešto kasnije dojavljeno nam je kako gradonačelnik Dukić odbija izaći iz svojih prostorija “dok ne bude siguran da novinari Bajlo i Margetić nisu u blizini”. Kako smo u međuvremenu otišli na drugu lokaciju, onu ispred restorana Foša, tako je gradonačelnik Zadra Branko Dukić pobjegao s radnog mjesta.

Ali zato ispred restorana Foša cirkus i teška blamaža uskočkog optuženika Zdravka Livakovića kojega se tereti za korupciju, ali i za suorganizaciju protuzakonitih prenamjena zemljišta na zadarskom području.

Akcija spašavanja Livakovića trajala je više od sat vremena. Na kraju je kao zadnja kukavica pokušao pobjeći od novinara kroz prozor restorana Foša, a ispred restorana je ostavio i svoj osobni automobil

Naime, nakon što je Livaković parkirao u zabranjenoj zoni ispred restorana Foša, netko mu je dojavio kako se dva novinara nalaze ispred restorana. Nakon više sati drame i razno raznih pokušaja izvlačenja Livakovića, drugi član Kalmetinog klana konačno je uspio izmigoljiti kroz prozor na bočnoj strani restorana Foša. Ipak, na opće zgražanje svih prisutnih, Zdravko Livaković, nakon što se provukao kroz prozor ipak na koncu nije uspio pobjeći od novinara pa su mu, shodno tome postavljena i pitanja o njegovom učešću u tzv. Kalmetinoj mafiji.

Livaković se u jednom kafiću/restoranu u Arbanasima sastao s vlasnikom ugostiteljskog objekta i jednim policajcem i od njih tražio pomoć 

Na koncu je Livaković završio u poznatom kafiću/restoranu u Arbanasima te je, kako doznajemo, vlasniku ugostiteljskog objekta, gotovo sa suzama u očima opisivao što mu se dogodilo i kako je “morao bježati od novinara”. Doznali smo i kako je Livaković od vlasnika tog ugostiteljskog objekta tražio pomoć, a ovaj je potom svojim telefonom na sastanak pozvao jednog vrlo poznatog zadarskog policajca koji je do nedavno obnašao značajnu funkciju u PU zadarskoj. Što je trio veleumova smislio još uvijek nismo doznali. 

Kako je sve izgledalo tijekom današnjeg dana pogledajte u videozapisima koje objavljujemo ispod ovog teksta.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button