ZadarZadne-Izdvojeno

Patrk podnio ostavku, Matek direktor ‘Vodovoda’

U siječnju je “Slobodna Dalmacija” objavila informaciju da je direktor Vodovoda Hrvoje Patrk iz osobnih razloga podnio ostavku na tu dužnost, ali je u dogovoru s gradskim vlastima odlučeno da njegov odlazak bude na neko vrijeme odgođen.

Konačno, u srijedu će na sjednici Gradskog vijeća biti i prijedlog Patrkova opoziva jer je zatražio “sporazumni raskid ugovora o radu”.

U popratnim dokumentima stoji da direktor “Vodovoda” može biti opozvan s funkcije i prije isteka vremena na koje je imenovan ako za to postoji važan razlog, a među te važne razloge uvršten je i vlastiti zahtjev za sporazumni raskid ugovora o radu.

Patrk nam je potvrdio da je prije dva mjeseca ponudio gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću svoju ostavku, te da nakon toga na tu temu nije razgovarao s vrhom gradske uprave, pa opoziv smatra samo realizacijom tadašnje najave o odlasku.

Umjesto njega, gradski bi vijećnici u srijedu trebali izglasati prijedlog o izboru novog direktora, a konačnu će odluku donijeti Skupština Vodovoda u kojoj je Grad Zadar većinski vlasnik.

Na Patrkovo mjesto bi trebao doći diplomirani građevinski inženjer Tomislav Matek koji je trenutno zaposlen u zadarskoj tvrtki “Graditeljstvo Grgić”.

Matek ima 12 godina staža u struci i zadovoljava sve potrebne uvjete za mjesto direktora “Vodovoda”.





Related Articles

Back to top button