Photoshop CS6 za 64 bita

Adobe je prošlog tjedna svim zainteresiranima omogućio preuzimanje beta verzije Photoshopa CS6. Novo izdanje poznatog programa za obradu fotografija ima novo sučelje i redizajnirane alate, bolje performanse, mogućnost kvalitetnijeg retuširanja dijelova fotografija u zavisnosti o ostatku slike te još pregršt drugih mogućnosti.

Promjene se odnose i na podržane platforme – na Windowsima je 32-bitna verzija s ograničenim mogućnostima dostupna za Windowse XP, dok je izdanje za Mac računala isključivo 64-bitno. Potonje znači da Photoshop CS6 neće moći koristiti vlasnici starijih Macova s 32-bitnim Intelovim procesorima, dok je uvjet za operacijski sustav minimalno Snow Leopard (OS X 10.6.8).

Novina ima i na Windows platformi, gdje je izbačena službena podrška za Vistu, tako da Adobe preporučuje Windowse XP (za 32-bitnu verziju) ili Windowse 7 i barem 1 GB radne memorije. Osim pune 64-bitne podrške, Adobe tvrdi da je CS6 optimiziran i za moderne višejezgrene procesore. Finalna verzija Photoshopa CS6 na tržištu se očekuje kasnije ove godine, a beta izdanje moguće je preuzeti na službenim stranicama.