IzdvojenoZadar

Po čijem nalogu se Branko Dukić protuzakonito obračunava s Brankom Bungurom?

REKETARSKI KLAN

Portal Megamedia objavio je jučer članak povodom bezobraznog kršenja zakona od strane zadarskog gradonačelnika i HDZ-ovca Branka Dukića koji, koristeći funkciju koju obnaša, ima pik na ugostiteljski objekt Mimoza u vlasništvu Branka Bungura.

Redakcija portala ZADAD News doznala je kako iza Dukićevog protupravnog postupanja i otimanja terase Mimozi, koja je inače u vlasništvu stanara zgrade, stoji mafijaški klan Božidara Kalmete. Kalmetin klan, doznali smo također, godinama od vlasnika Mimoze pokušava ilegalno doći do novca kako bi kafić mogao imati ono na što ionako po zakonu ima pravo.

Ovakav obrazac ponašanja Kalmetinog klana opisan je i u optužnici USKOK-a prema kojoj je Kalmeta osobno bio šef zločinačke organizacije koja je krala novac izvučen iz Hrvatskih autocesta, a koji je kasnije završavao u džepovima Kalmete i njegovih suradnika.

Tekst portala Megamedia prenosimo u cijelosti:

HDZ-ovci i njihove produžene ruke s Narodnog trga su se silno trudili zaštititi svoje jatake u Ledani, no uporni Marko Pupić Bakrač dokazao je nezakonje i Grad Zadar je morao reagirati. Prije nekoliko dana komunalni redari uklonili su stolice i stolove u Ledani čime je zapravo HDZ kapitulirao.

Poput ranjenih zvjeri, nenaviknuti na ovakvu vrstu poraza, u Gradskoj upravi su morali kompenzirati nastalu štetu pa su se okomili na Branka Bungura Soma poslavši i njemu komunalne redare s ciljem uklanjanja dijela stolica i stolova njegovog ugostiteljskog objekta “Mimoza” s Kalelarge. Zašto baš Bungur?

Odgovor je jednostavan. Za razliku od HDZ-ovih dupelizaca, Branko Bungur Som ne puše u njihove svirale. Bliži je sa Zoranom Milanovićem nego što će Branko Dukić ikad biti blizak sa, pr. Šimom Erlićem. Trebalo je uspostaviti svojevrsnu, nakaradnu ravnotežu pa “opaliti” po Bunguru kako bi se što manje govorilo i pisalo o porazu u Ledani.

A onda je Branko Bungur Som par dana kasnije vratio uklonjene stolice i stolove tamo gdje su svih ovih godina stajali. Dukić i njegova bezvezna administracija digoše se odmah na zadnje noge! Kontrolori štete u kupljenim medijima, u nedostatku boljih argumenata o Bunguru pišu kao kriminalcu i podsjećaju na sve dosadašnje slučajeve u kojima ga se dovodilo u vezu sa kršenjem zakona. Uvažavajući presumpciju nevinosti, ne želimo glumiti suce jer bi onda prije njega na red trebali doći mnogi stranački čelnici, pročelnici i poduzetnici bliski oltaru HDZ-a…

Pritom zaboravljaju na nužnu istinitost i objektivnost izvještavanja te izostavljaju ključnu informaciju kako je terasa “Mimoze” na parceli koja je suvlasništvu stanara zgrade i radi se o privatnom vlasništvu. Sve da i nije, kako je moguće da pored ostalih ugostitelja u Zadru ispašta samo Branko Bungur Som?

Narodni trg izgleda sramotno “okupiran sa stolicama i stolovima čak četiri različita ugostitelja. Za razliku od svih ostalih centralnih trgova u većim hrvatskim gradovima, jedino je ovaj zadarski “prebukiran” stolicama i stolovima sumnjive estetike. To, naravno, Branku Dukiću i njegovim bezveznjacima u Gradskoj upravi ne smeta. Još gore, ne smetaju im ni stolovi i stolice u Varoši, ostatku Kalelarge čiji su dijelovi davno postali neprohodni. Ne smeta im ni prostor ispred Foruma, ni porušeni srednjovjekovni zid jednog restorana nasuprot katedrale Sv. Stošije! Ne vide da su i brojne uličice na potezu od sv. Krševana do tržnice jedva prohodne zbog viška stolova i stolica.

Ajmo gradonačelniče Dukiću, naložite komunalnim redarima da postupe jednako prema svim ugostiteljima koji posluju na Poluotoku. U tom slučaju, represija ima smisla. Ovako, kukavički, krenuti na jednog, pa zvao se on i Branko Bungur Som, a praviti se blesav prema svim ostalima, je ispod svake razine. Ako to nije tako, demantirajte me!





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button