112IzdvojenoZadar

Policija razmatra pokretanje disciplinskog postupka protiv šefa krima koji je pijan skrivio prometnu

Policijska uprava zadarska dopunila je priopćenje o prometnoj nesreći što ju je izazvao Bore Mršić, piše 057info. 

Provedenim očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je rukovodeći policijski službenik iz Policijske uprave zadarske, u navedeno vrijeme upravljao osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka, državnom cestom D-8 iz pravca Sukošana u pravcu Zadra te dolaskom u Bibinje, ulaskom u desni zavoj, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već prelazi na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom sa prednjim lijevim dijelom vozila udara u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 25-godišnjakinja. Prilikom vršenja očevida nad vozačima je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom kod vozačice nije utvrđena prisutnost alkohola dok je kod vozač utvrđena koncentracija alkohola od 1,37 g/kg, te su mu izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti upućeni na vještačenje.

U prometnoj nesreći 25-godišnjakinja je lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, vozač će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isti tako, provode se mjere i radnje s ciljem utvrđivanja disciplinske odgovornosti policijskog službenika za ovu prometnu nesreću, navodi se u priopćenju.

RANIJE

Načelnik kriminalističke policije PU zadarske Bore Mršić skrivio je prometnu nesreću koja se jutros dogodila na magistrali kod Bibinja. Načelniku Mršiću pritom je izmjereno više od 1 promil alkohola u krvi, a jedna osoba koja je sudjelovala u prometnoj nesreći ozlijeđena je i zbrinuta u zadarskoj bolnici.

RANIJE

Jutros oko 7.10 sati na državnoj cesti D-8 u Bibinjama došlo je do prometne nesreće s dva osobna vozila u kojoj je sudjelovao rukovodeći policijski službenik iz Policijske uprave zadarske. Neslužbeno se može saznati kako se radi o načelniku kriminalističke policije PU zadarske Bori Mršiću.

Neslužbeno se također može doznati da Mršić nije vozio službeni automobil, ali je zato imao preko 1 promil alkohola u krvi. Potvrde li se ova nagađanja, izvjestan je Mršićev odlazak sa sadašnje dužnosti. Još uvijek se ne zna je li on skrivio nesreću.

Na mjestu događaja policijski službenici očevidne ekipe provode očevid, te su u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru u tijeku daljnje istražne radnje. Hitnom medicinskom pomoći jedna osoba je prevezena je u Opću bolnicu Zadar radi pružanja daljnje liječničke pomoći. Načelnik krima u sudaru nije ozlijeđen. Promet se tijekom obavljanja očevida odvijao naizmjenično uz fizičku regulaciju prometa policijskih službenika.

Po utvrđivanju svih okolnosti i činjenica ove prometne nesreće iz PU zadarske će izvijestiti javnost.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button