IzdvojenoZadar

Polovina želi biti predsjednik ŽO SDP-a: Dođite na sučeljavanje u Medviđu!

Za predsjednika Županijske organizcaije SDP-a kandidaturu  je istaknuo još jedan član- Duško Polovina Lungo. U unutarstranačke izbore uključio se, kako kaže, nakon što su svoju utrku za čelnika ŽO-a već  najavili članovi Gradskog odbora Erol Gaši i Dejan Hartman te aktualna  predsjednica ove organizacije Renata Sabljar-Dračevac.

Izbori bi se trebali  održati za nešto više do mjesec dana kada bi Središnjica trebala poslati pravila o izborima, no već sada je jasno da će ovo  biti stranačka utakmica s dosad najvećim brojem kandidata. Naime, na  poteklim izborima 2013. godine Renati Sabljar-Dračevac konkurirao je  samo član Gradske organizacije, Jadran Perinić. Evo što Polovina kaže o  motivima svoje kandidature:

Velik izazov

– Na kandidaturu sam se odlučio nakon što sam vidio da su se za predsjednika Županijske organizacije javili frajeri koji su sudjelovali u aferi sa  šalabahterima i koji su dosad otjerali većinu članova stranke. Nije mi jasno kako se nakon svega uopće mogu javiti kao mogući kandidati, ne samo zbog članova SDP-a, već i zbog naših simpatizera. Ovo ne govorim  napamet jer sam u dva navrata bio kandidat za šefa SDP-a na državnoj  razini i vidio sam što se događalo u oba ta izborna ciklusa. A  to što se događalo bilo je sramotmo i ponižavajuće. Zbog svega toga ne vidim neku  osobitu sposobnost ovih kandidata da mogu uspješno rješavati probleme građana, kao što su ovrhe, blokade i slično, ali zato vidim da svi  pričaju o radnim mjestima, iako se u sustavu kapitalizma u koji smo ušli  navrat-nanos to se ne smije tako olako obećavati, jer radna mjesta  ovise  isključivo o investorima i poslodavcima, govori Polovina dodajući kako  mu je ova kandiditura velik izazov.

Sučeljavanje u Medviđi

– Stoga ovim putem pozivam sve kandidate na sučeljavanje u Medviđi  za koju oni niti ne znaju gdje je, iako je naša stranačka baza. Ako kojim  slučajem moje kandidatura prođe, Gradska orgnizacija više neće djelovati do Branimirove obale, a županijska do Bilog briga, već će funkcionirati u svakom zaseoku i svakoj ulici naše županije. Stranka ima više nego  očitih problema koje što prije treba rješavati, te bih u slučaju pobjede  hitno u stranci osnovao savjete za gospodarstvo i pravosuđe jer u mojih  deset  godina u SDP-u nisam primijetio da je ikoga briga za probleme  građana. Zanima ih samo demagogija preko koje žele doći na listu za Sabor, a meni ni danas, primjerice, nije jasno kako su Zadrani u kvoti SDP- a dospjeli u Bruxelles, a da ostali nisu niti znali za ta radna mjesta, ističe  ovaj kandidat osvrćući se i na stranačku infrastrukturu u Zadru.

– SDP ima daleko najbolji prostor i općenito stranačku infrastrukturu  u Zadru, no sjedište na Trgu pet bunara rijetko se koristi, osim one prostorije u kojoj je stalni zaposlenik. Ukoliko budem predsjednik Županijske organizacije jedno je sigurno- svjetlo u središtu stranke gorjet će do  dugo u noć. Zato se od srca nadam da će članstvo izabrati najboljeg kandidata, a ne one koji šire demagogiju, poručuje Polovina.

Related Articles

Back to top button