ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Poreč – Košarkaši Zadra poraženi od ruskog od Jeniseja 70-62

Košarkaši Zadra poraženi su u Poreču od ruske momčadi Jeniseja iz Krasnojarska rezultatom 62-70. Najbolji u redovima poraženog Zadra bio je Goran Vrban sa 17 postignutih koševa. Ervin je zabio 11, a po 8 Ivanov i Kaštropil.

ZADAR: Mikulić, Brkić, Delaš, Ervin, Vrbanc, Ramljak, Batur, Kaštropil, Travis, Krasić, Prostran, Ivanov. Trener: Ante Nazor.

ENISEJ: Nesterov, Komorowski, Kotiševski, Smigin, Kikanović, Rich, Gromjko, Daudell, Krivošev, Rizvić, Zajtsev, Gubanov. Trener: Vladislav Konovalov.

Nakon dvije i pol minute igre rezultat je izjednačen 5-5. Trice su postigli Vrbanc i Rich, dva bacanja Ivanov, a s poludistance je poentirao Doudell.

Zadar se u egalu držao još koju minutu. Ivanov je položio, a Vrbanc dvicom izjednačio na 9-9, na sredini prve četvrtine.

Uslijedilo je gotovo pet minuta bez koša, dosta promašaja, što su Rusi iskoristili. Napravili su seriju 11-0 i vrlo brzo otišli na dvocifrenu razliku, 9-20.

Krasić je prekinuo post tricom za 12-20. Kraj prve četvrtine.

U drugoj četvrtini ušao je Ervin umjesto Prostrana (prethodno zamijenio Mikulića). Kaštropil je zabio dva bacanja, Krasić namjestio ruku, Ervin položio u kontri, a Brkić horuk. Zadar igra tečnije u napadu, ali zbog poneke neopreznosti u obrani Jenisej i dalje ima +6, 20-26. Šest minuta do kraja druge.

4,44 prije poluvremena Zadar se vratio u egal. Proradila je obrana, Brkić je još jednom zabio na lijepu asistenciju Ramljaka, a Batur floaterom u svom stilu smanjio na 24-26. Timeout Jenisej.

Gledatelja u dvorani Intersport hotelskog kompleksa Zelena laguna 13 :), među kojima i bivši trener Zadra Josip Pino Grdović.

ZADAR VODI! Dva penala Vrbanca, jedan Ervina pa brza kontra Travis – Ervin – Vrbanc, koja je završena polaganjem riječkog šutera za 29-28. Opet timeout ruskog trenera, 2,19 do poluvremena. Ovo je igra koju traži Ante Nazor, samo je pitanje koliko minuta u kontinuitetu njegova momčad može tako igrati.

Na poluvremenu vodi Jenisej 32:33. Rich i Doudell (trica iz teške pozicije)  napravili su seriju 5-0, a tricom je uzvratio i Vrbanc. Mogao je i Zadar voditi, ali je Ivanov u posljednjoj akciji promašio dva bacanja.

Ivanov 4, Vrbanc trica i Kaštropil bacanje za zadarskih +3, 40-37 na otvaranju drugog poluvremena.

Rizvić i Kikanović vraćaju prednost Jeniseju (40:41), ali Ervin polaganjem u kontri, uz dodatno bacanje opet Zadru 43-41. Na terenu su Ervin, Prostran, Vrbanc, Ivanov i Brkić.

Opet Ervin kontra na drugi obruč 45-41. Timeout Rusi, 3,45 do kraja treće.

Ervin bacanje pa s poludistance. Razigrao se. Zadar vodi 48-41.

Kraj treće 48-45. Kikanović pa opet olako primljen koš u zadnjoj sekundi.

Otvaranje četvrte Jenisej kompletira seriju 10-0. Dugo nije bilo zadarskog black-outa. Od plus sedam na minus tri, 48-51.

Izjednačio je Batur tricom, 7,30 do kraja.

Krasić (trica) i Prostran dvaput su donijeli Zadru vodstvo (54-53, 56-55), ali Jenisej opet radi seriju. Malo više od tri minute do kraja rezultat je 56-63.

4-0 Kaštropila, uz promašeno dodatno bacanje za 60-63. Rusi realiziraju koš i dodatno za +6. Timeout, 1,49 do kraja.

Još dva bacanja Jeniseja pa zakucavanje u kontri Richa za +10, 60-70. Minuta do kraja. Ruska momčad će ostati neporažena u pripremnim ogledima protiv ABA ligaša ove sezone. Pobijedili su Igokeu i Široki, a remizirali s Cedevitom.

Susret je završio rezultatom 62-70. Kod Zadra Vrbanc 17, Ervin 11, Ivanov i Krasić po 8, Kaštropil 7, Batur 5, Brkić 4, Prostran 2.





Related Articles

Back to top button