ZadarZadne-Izdvojeno

Poskupljuje ulaznica za plažu Borik

VID_4737_1371719683Ulaznice za plažu Borik će poskupiti, a nova cijena će od srpnja biti 15 kuna, odlučeno je na današnjem prvom Kolegiju župana te će se prijedlog ove odluke naći na Županijskoj skupštini.

Naime, odlukom Županijske skupštine iz 2010. godine, trgovačkom društvu Borik dodijeljena je koncesija za plažu koja je uređena te se ulaz naplaćuje. U ugovoru je određeno kako će koncesionar formirati cijenu za koju će zatražiti suglasnost ovlaštenika koncesije, odnosno Zadarske županije. Kako je predloženo za ovu sezonu, cijena ulaznice za plažu Borik bit će 10 kuna za lipanj i rujan te 15 kuna za srpanj i kolovoz, dok je za djecu do 10 godina ulaz besplatan.

– Korisnik pomorskog dobra s ovim ulaznicama želi držati određenu razinu i red na dodijeljenom pomorskom dobru u sklopu hotela, a naravno da mi ovakve zahtjeve moramo podržati. Naš turizam mora imati određenu razinu usluge, on nam je važan gospodarski sektor, ali isto tako moramo voditi računa da plaže budu dostupne domaćem stanovništvu. Mislim da imamo dovoljno plaža, a ova cijena ulaznice je realna, kazao je župan Zrilić.





Related Articles

Back to top button