ZadarZADAR SportZadne-Izdvojeno

OBRAT U SLUČAJU GIERGIA – PEROVIĆ: Potpisa Dina Perovića nema na niti jednom računu, optužnica nakon nekoliko dorada ‘pada’?

Giuseppe Giergia i Dino Perović (Foto: Zadarski list)
Giuseppe Giergia i Dino Perović (Foto: Zadarski list)

Optužno vijeće Općinskog suda u Zadru pod predsjedavanjem suca Domagoja Kurobase, kao što se već zna, po drugi put je sredinom ožujka 2014. vratilo optužnicu na doradu, a prema kojoj se Dina Perovića i Giuseppea Giergiju tereti za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju čime su, prema riječima ODO-a, navodno oštetili državni proračun RH. Dok se Giergiju tereti za 16, Perovića se tereti za utaju jednog milijuna kuna.

Dino Perović kao drugookrivljenik prema stavu tužiteljstva je od 19. lipnja 2009. do 28. veljače 2010., kao predsjednik sportske udruge KK Zadar, protivno odredbama Statuta udruge, prema kojima je bio odgovoran navodno potpisivao račune radi kojih je i nastao nesrazmjer od jednog milijuna kuna, što mu se i stavlja na teret.

Međutim, prema najnovijim informacijama kojima raspolaže redakcija portala ZDNews.hr, ODO se našlo u velikim problemima jer Perovićevog potpisa nema na niti jednom od navodno inkriminirajućih računa, doznali smo od izvora bliskog istrazi.

Po nalogu Općinskog suda u Zadru, svi sporni računi od 2005. do 2010., poslani su u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ u Zagrebu koji bi trebao dati svoje mišljenje nalazi li se Perovićev i Giergijin potpis na spornim računima i čiji se potpisi nalaze na istima. Ukoliko se Perovićev potpis uistinu ne nalazi na spornim računima, optužnica bi, kada je u pitanju sam Perović, mogla ‘pasti’.

Kako neslužbeno doznajemo, račune u vremenskom razdoblju od 2005. do 2010., kao što smo već napisali, nije potpisivao Perović, već druge opunomoćene osobe.





Related Articles

Back to top button