IzdvojenoKulturaZadar

Predstavljena prva silent električna mandolina

Dugogodišnja ljubav prema glazbi upravo je dovela Juricu Urbaneka i Renata Perovića do izrade prve električne silent mandoline. Ideja se stvarala još od 2018 godine, a danas je i finalizirana i za sad su već dvije napravljene.

Na silent električnoj mandolini, jedinoj takvoj u svijetu nalazi se implementirani efekt procesor s pretpojačalom i štimalicom, ključevi s promjerom 18/1 između konjića koji prenosi zvuk žice i sklopa za kopčanje žica nalazi se ublaživač sile koji na sebe amortizira napetost žica te oslobađa čistu vibraciju na sami konjić.

Da su mandoline zaiste posebne  osobno u to se uvjerio i sam Neno Belan koji svira mandolinu i veliki je zaljubljenik u njih. Istu je svirao pred kamerama Nove TV.

U izgradnji je upravo peronalizirana mandolina za njega. Kako doznajemo u razgovoru s mentoricom Marijom Kapović Sabolić mandoline su odlično prihvaćene i svakim danom je sve više upita oko naruđjbi jer naravno svatko može za sebe naručit svoju posebnu mandolinu.

Isto tako doznajemo da ovaj dvojac ima još mnogo ideja i da je pri samom kraju izrada novog instrumenta o kojem za sada nećemo govoriti nego ćemo čekat finalizaciju i predstavit ga isto kao i mandolinu.





Related Articles

Back to top button