ZadarZadne-Izdvojeno

Preko 48 milijuna kuna Ministarstvo branitelja uložilo je u Zadarsku županiju

11229899_1625989444317797_4006097710784606278_nKroz svoju populističku strategiju HDZ nerijetko, u svrhu njezine mobilizacije, uvjerava hrvatsku glasačku javnost kako vladajući imaju negativan odnos prema braniteljima.

Prije samo nekoliko dana, na jednom od predizbornih skupova HDZ-a pale su teške optužbe na račun premijera i Vlade kada je u pitanju odnos prema onima koji su branili Domovinu.

„Branitelje doživljavaju kao teret i smetnju, nazivaju nas parazitima, donijeli su Zakon s kojim su nas htjeli izjednačiti s agresorima. Milanović omalovažava i ponižava branitelje, jer kaže da su u rat išli nepismeni i sirotinja“ – izjavio je Karamarkov čovjek Marko Vukasović, inače potpredsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”.

Da se branitelji u ovom četverogodišnjem mandatu nisu ni zaboravili ni zanemarili odgovorili su zadarski SDP-ovci ne riječima, ne prozivkama, već brojkama. Točnije brojkom od 48 milijuna i 170 tisuća kuna koliko je Ministarstvo branitelja uložilo u Zadarsku županiju. Taj je novac iskorišten u gradnju 92 stana za branitelje, za osiguranje 32 stambena kredita te podizanje tri spomen obilježja u čast Domovinskom ratu. Preostali dio iskorišten je za potporu udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i na programe za poboljšanje kvalitete života branitelja i stradalnika.





Related Articles

Back to top button