ZadarZadne-Izdvojeno

Premazat će se klizavo staklo s Trga Petra Zoranića

VID_8286_1395131781Staklo s prve arheološke iskopine i otvora na Trgu Petra Zoranića jutros je otišlo na premazivanje u Svijet stakla pa će idućih mjesec dana ta javna površina i dalje biti gradilište.

Toliko bi otprilike trebalo izvođačima radova da riješe problem klizavosti staklenih površina koja se pokazala u proteklih 10 mjeseci kao arhitektonski promašaj na ovom 10 milijuna kuna vrijednom projektu.

Jedna ploča troslojnog stakla teška je 350 kilograma.

Iako je još ljetos s arhitektima Krebel_- Kostrenčić dogovoreno novo rješenje za stakleni pokrov na njega se čekalo pola godina. – Dogovorili smo taj posao s izvođačem koji nam se više jednostavno nije javljao, pa smo se okrenuli prema zadarskim obrtnicima, posjetio je zamjenik pročelnika Matko Segarić.

Premaz jedne vrste smole atesirana je kod Instituta za staklo sve dok se nisu dobile zadovoljavajuće karakteristike, dodaje Segarić.
To znači da bi smjesa bila prionjiva, a staklena površina za prolaznike trebala bi biti hrapava i vidljiva. Dodatni radovi na novom tehnološkom rješenju za staklo koštat će oko 70 tisuća kuna.





Related Articles

Back to top button