ZadarZadne-Izdvojeno

Premijerno pogledajte prvi video Inicijative ‘Svi Za Kalelargu’!

glumaFacebook grupa nastala prije nekoliko dana Želim da se “Široka ulica” jednom zauvijek preimenuje u “Kalelarga” do sada je skupila preko 3000 članova koji podržavaju inicijativu preimenovanja najpoznatije zadarske ulice. Organizatori su pokrenuli i internetsku stranicu na adresi SviZaKalelargu.com na kojoj su dostupni svi podaci o tome kako se građani mogu uključiti u inicijativu.

Organizatori ističu da Inicijativa nije politički motivirana niti ima bilo kakve veze s politikom ili političkim strankama, nezavisnim listama i slično, već da se radi o čistoj građanskoj inicijativi koja ima svoj Organizacijski odbor, a koji će se danas na press konferenciji predstaviti javnosti.

Jučer je na Kalelargi snimljen i video spot Inicijative Za Kalelargu koji možete pogledati na You Tubeu.

Od 3. do 10. svibnja 2014. na Narodnom trgu prikupljati će se potpisi građana koji će, po završetku gore navedenog roka, biti i službeno predani Gradu Zadru na daljnje postupanje.

“Konačni i jedini cilj Inicijative je da naš prijedlog, koji ćemo potkrijepiti potpisima građana, dođe na dnevni red jedne od sljedećih sjednica Gradskog vijeća, a na kojoj će vijećnici odlučiti jesu li za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelarga”, kažu organizatori.

Peticiju za preimenovanje “Široke ulice” u “Kalelarga” možete potpisati i OVDJE. (Znet.hr)





Related Articles

Back to top button