IzdvojenoZadarZADAR Sport

Preminuo je bivši nogometaš Zadra Edin Šaranović

Preminuo je Edin Šaranović, kultni igrač HNL-a. Bivši nogometaš, koji je u HNL-u odigrao 116 utakmica i postigao 27 golova, a za hrvatske klubove postizao golove i u Kupu te u eurokupovima, doživio je srčani udar početkom tjedna nakon kojeg se nalazio u induciranoj komim, objavio je Index.

Danas je izgubio bitku te je preminuo u 46. godini.

“Zauvijek ću te pamtiti, brate moj”

Vijest je potvrdio bivši nogometaš Sarajeva Haris Handžić koji se na Instagramu oprostio od Šaranovića.

“Zauvijek ću te pamtiti i voljeti, brate moj. Da ti dragi Allah podari lijepi džennet. Šta god da napišem, bit će malo za tebe, moj jaro. Uvijek si bio borac i takvog ću te pamtiti zauvijek”, poručio je Handžić.

Legenda HNL-a

Šaranović je karijeru počeo u TOŠK-u u rodnom Tešnju, nakon čega se probio u Sarajevu. Od tamo je otišao u poljski Pogon, iz kojeg je u siječnju 2004. došao u Kamen Ingrad. Uz izlete u Sarajevo i slovensko Primorje, Šaranović je vrhunac karijere proveo u HNL-u.

Strijelac najbržeg gola u povijesti HNL-a

Šaranović od 2004. drži rekord HNL-a. Kao igrač Kamen Ingrada zabio je zaprešićkom Interu gol nakon samo 10 sekundi, što nitko nije uspio nadmašiti. 

Specijalist za Hajduk zabio je za pobjedu Kamena te senzaciju Zadra

Neuhvatljivo desno krilo bilo je raspoloženo protiv najboljih klubova hrvatske lige. Zabijao je Dinamu, Osijeku, Rijeci, a čak tri puta je za različite klubove postizao golove protiv Hajduka. Poentirao je tako za pobjede Kamena u Velikoj, ali i na Poljudu za senzaciju Zadra. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button