IzdvojenoKulturaZadar

Preminuo je Đorđe Balašević, njegov koncert na Višnjiku najveći je koncert održan u Zadru u ovom tisućljeću

Od posljednica zaraze koronavirusom danas je u Novom Sadu preminuo Đorđe Balašević, jedan od najvećih kantautora s prostora bivše Jugoslavije. Zadrani Balaševića pamte po koncertu održanom u subotu 13. svibnja 2017. godine kada je u dvorani Krešimira Ćosića bilo više od 8 tisuća gledatelja, dok je sam koncert trajao više od četiri sata. Bio je to najveći koncert jednog glazbenika održan u Zadru u ovom tisućljeću po mnogočemu.

Najveći koncert u Zadru u ovom tisućljeću

I po broju prodanih ulaznica i po atmosferi na samom koncertu, Balaševićev koncert smatra se najvećim koncertom održanim u Zadru u ovom tisućljeću. Kada je u pitanju Športski centar Višnjik, gdje je i održan sam koncert, direktor Denis Karlović koji je osobno zaslužan za dolazak Balaševića u Zadar kazao nam je kako je shrvan viješću koja se u medijima pojavila danas popodne.

Denis Karlović (Foto: Mega-media)

Na Višnjik ga je osobno doveo Denis Karlović

– Otišao je veliki gospodin i veliki čovjek i jedan od najvećih kantautora s ovih prostora. Odlazak gromade od čovjeka, ogromnog Đorđa Balaševića veliki je gubitak za sve nas. Moram naglasiti kako je njegov koncert na Višnjiku najveći kojega smo od otvaranja dvorane do danas imali – kazao je Denis Karlović za ZADAR News.
Tog 13. svibnja 2017., prije nepune četiri godine Balašević je na Višnjiku izveo i premijeru svoje nove pjesme “Stih iznad svih” koju je posvetio Borisu Marinu i Krešimiru Ćosiću. I sam Marin, s kojim smo razgovarali uoči objave ovog članka kazao nam je kako mu je teško zbog preranog odlaska Balaševića.

Boris Marin

Boris Marin: Otišao je najveći mirotvorac i glazbenik

– Imao sam priliku, čast i privilegiju upoznati velikog Đorđa Balaševića. Imao sam priliku i družiti se s njim i mogu vam reći da se radi o jako velikom čovjeku, šaljivdžiji i osobi koja je uvijek spremna na zafrkanciju, prije svega na vlastiti račun. Što se samog Đorđa tiče, poznato je da je u Srbiji imao problema s režimom Slobodanom Miloševićem jer ga je javno kritizirao. On je kao mirotvorac bio protiv rata i to je bilo jasno kao dan. To svi znaju. Njegova pjesma koju je napravio o Vukovaru, “Čovek sa mesecom u očima” jedna je od njegovih najljepših pjesama. Kada je riječ o pjesmi “Stih iznad svih” koju je posvetio meni i pokojnom Krešimiru Ćosiću, što mi je i sam priznao, ostaje mi samo da se zahvalim na njoj. Njegov koncert koji je održao u Zadru najveći je koncert nekog izvođača s prostora bivše Juge i to je tako, to nitko ne može pobiti. To je najveći zadarski koncert i po broju karata i po svemu ostalome. Đorđe Balašević najveći je kantautor s ovih prostora i vječno će ostati u srcima svih ljudi dobre volje i mirotvoraca, kakav je i sam bio – kazao nam je Marin.





Related Articles

Back to top button