IzdvojenoZadar

Pročelnik Ivan Šimunić prekršio je Zakon o pravu na pristup informacijama, nije nam odgovorio na pitanja u zakonskom roku

I DALJE ŠTITI RAVNATELJA

Pročelnik za odgoj i školstvo u Zadarskoj županiji Ivan Šimunić nije u zakonskom roku od 15 dana odgovorio na upit ZADAR Newsa čime je prekršio Zakon o pravu na pristup informacijama.

Šimunića smo zadnji put čuli 10. rujna kada smo ga telefonski zamolili da nam prema Zakonu o pravu na pristup informacijama odgovori na pitanja, na što je on i pristao, ali je rekao da mu pitanja pošaljemo e-mailom, što smo i učinili.

Zakonski rok od 15 dana je prošao, a javnost nije dobila odgovore na pitanja.

>>> Više o temi doznajte u zasebnoj kategoriji “Afera Ivica Kero” <<<

Šimunić štiti svog druga iz sjemeništa koji je podijelio nezakonite otkaze u Srednjoj školi Biograd na moru

Podsjetimo, pročelnik Ivan Šimunić do grla je umočen u aferu koja potresa Srednju školu Biograd na moru u kojoj je ravnatelj Ivica Kero, inače prijatelj iz djetinjstva pročelnika Šimunića podijelio niz nezakonitih otkaza, između ostaloga zviždačicama Anđeli Vulin i Zrinki Škari.

Više o temi možete pročitati ovdje.

VIDEO – Profesorica i pedagoginja dobile otkaz jer su ukazivale na nepravilnosti u radu ravnatelja Srednje škole u Biogradu, on ih u službenim dokumentima nazivao “neljudima”

Pitanja koja smo poslali Šimuniću nalaze se ispod ovog teksta.

1) Koja su Vaša službena saznanja kao osnivača Srednje škole Biograd na moru o rezultatima istrage DORH-a a vezano uz humanitarnu akciju iz 2016.?
    Smatra li osnivač da u ovom slučaju, budući da se radi o odgojno-obrazovnoj ustanovi, ravnatelj, ima moralnu odgovornost prema učenicima i djelatnicima?
 
2) Je li zakonito i normalno trošiti novac škole za nešto što je besplatno (prijave policiji i  DORH-u) u osobnom obračunu s djelatnicima?
 
3) Je li ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru narušio ugled Škole time što nije odnio novac iz humanitarne akcije dječaku kojem pripada i je li još dodatno narušio time što se nije sam ispričao nego mu je to 10 mjeseci kasnije predložio Školski odbor da učini http://ss-biogradnamoru.skole.hr/upload/ss-biogradnamoru/images/static3/1368/attachment/Skraceni_zapisnik_Skoslkog_odbora_17.12.2020.pdf?
Radi li se ovdje o iskrivljenom ponašanju ravnatelja i nanošenju štete svim prosvjetnim djelatnicima budući da takva osoba radi u sustavu?
 
4) Radi li po Vama Školski odbor SŠ Biograd na Moru dobro budući da preko godinu dana nije sam pozvao na sjednicu strane uključene u problem i budući da im je više puta odbio zahtjev za sudjelovanjem, ne odgovara im na upite? Je li takav isključiv rad  bez da se čuje i drugu stranu prihvatljiv i normalan u 21. st.?
 
5) Smatrate li još uvijek da ravnatelj SŠ Biograd n/m radi dobro? Upravlja li ravnatelj Školom dobro prema rješenjima prosvjetne inspekcije i provodi li ih? 
 
6) Što mislite o ravnateljevu otkazivanju ugovora prijaviteljima i neodgovaranju pučkoj pravobraniteljici – je li savjestan i odgovoran u poslu?
 
7) Jesu li pokrenuti postupci nadzora po prijavama koje Vam je ustupila Prosvjetna inspekcija i Pravobraniteljica za invalide?
 
 

Prvo gostovanje Zrinke i Anđele u Aktualnom: 

Gostovanje sindikalista Željka Stipiča:





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button