112IzdvojenoZadar

Prva žrtva koronavirusa u Zadru; U Općoj bolnici preminuo 88-godišnjak

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt sa bolnicom u Biogradu.

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još sutri  osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru.

S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su tri na respiratoru.

Danas kasno poslijepodne u zadarsku luku Gaženica stiže katamaran iz Ancone. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici policijske uprave te će nakon trijaže u pratnji policije biti prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju našoj županiji i koji putuju na druge destinacije.

Svi putnici obavezni su nakon dolaska biti 14 dana u kućnoj samoizolaciji ukoliko imaju mogućnosti, ukoliko nemaju osigurana im je karantena.
Related Articles

Back to top button