IzdvojenoVijesti

Pupovac i Plenković zabranili ulaz u Knin herojima Domovinskog rata

OLUJA

je na ulasku u Knin zaustavila pripadnike Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban. U Kninu se danas održava središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Inače, članovi ove udruge, predvođeni Markom Skejom, prethodnih godina su redovito dolazili u Knin. Pritom su uvijek uzvikivali pozdrav “Za dom spremni”. Društvenim mrežama se proširila snimka objavljena na Facebook stranici Dugopolje.org, koja prikazuje incident koji se dogodio na prilazu Kninu. 

Skejo pokušao proći autom

Dalmacija danas doznaje da su HOS-ovci policijskim vozilima prepraćeni u Šibenik. “Mi smo ‘za dom spremni’ i to je razlog”, čuje se kako na početku snimke govori Anita Martinović, tajnica Udruge veterana 9. bojne HOS-a. Skejo je u jednom trenutku čak pokrenuo auto i pokušao probiti policijsku blokadu, ali ga je policajac uspio zaustaviti.

HOS-ovci su pokušali uvjeriti policajce da ih puste, ali nisu uspjeli u tome. “Svi mogu prolaziti i ići u Knin, ali mi ne možemo. Koja je ovo slijepa država, što je ovo. Ja znam da si svjestan ovoga, ja vidim sve. Piši prijave, a mi idemo naprijed”, kazao je policajcu jedan od HOS-ovaca. 

Dovedeni su u policijsku postaju

Iz Policijske uprave šibensko-kninske naknadno su se oglasili o incidentu. 

“U 7:58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje”, naveli su. 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button