ZadarZadne-Izdvojeno

Radnici Veletržnice Benkovac traže pomoć države

That, my friend, is a pic of a rocket factory. You won´t see many of theseDržava se treba više uključiti i spasiti nekadašnji ponos Ravnih Kotara – regionalnu veletržnicu Benkovac – poručili su s današnjeg prosvjeda radnici koji potražuju isplatu pet zaostalih plaća.

Veletržnica je godinu dana u stečaju, račun je blokiran a gotovo sva imovina pod hipotekom te prijeti velika opasnost da tvrtka završi u likvidaciji kazao je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

“Bit će uništena i radna mjesta, a ova tvrtka je nekada hranila Ravne Kotare i ključna je za ovu regiju. Dakle, da apeliramo na državu koja je nekada bila većinski vlasnik i koja ima veliku odgovornost da učini pšuno više za spas ove tvrtke” – rekao je Uranija.

Radnicima koji su desetljećima radili u veletržnici teško je gledati njezino propadanje. “Ja je doživaljavam kao oca hranitelja. Jako mi je teško gledati ovako kako propada i da je netko uništava. Sustavno je uništavaju. A što dalje, trebamo se snalaziti, većinom smo stariji ljudi, branitelji, kao i većina branitelja napušteni, ali borit ćemo se, mi smo takvi ljudi.” – rekao je jedan od radnika.





Related Articles

Back to top button