ZadarZadne-Izdvojeno

Rude ostavio stečajnom upravitelju Khanu račun s dva milijuna kuna

policija__nauta_lamjana_1397462934Uz jake policijske snage koje je tražio Trgovački sud u Zadru, danas je iz trećeg pokušaja organizirana primopredaja stečajne dužnosti između bivšeg stečajnog upravitelja Ivana Rude i novog Aleina Khana.

Rude je predao dokumentaciju i računa Nauta Lamjana s dva milijuna kuna koliko su škverani zaradili. Moj posao je ovdje završio, kazao je Rude po čijim je vođenjem stečaja u Nauta Lamjani pokrenuta proizvodnja.  Ispred škevera ostali su radnici Nauta Lamjena, osim trojice koji su privedeni u policijsku „maricu”.

Sindikalni povjerenik Nauta Lamjane Mario Košta predložio je policiji da puste uhićene radnike pa da će se ostali povući s ulaza.

– To su starije kolege, neki su bolesni, jedan od njih je cijelu noć bio u bolnici, drugi ima krvni tlak 220. Nema razloga da ih zadržavaju. Ako su im uzeli podatke, neka ih puste i mi odmah odlazimo. Nastavit ćemo se boriti pravnim sredstvima,  najavi je Košta.

Pržimo se jedni i drugi na suncu, kazao je Košta, kao i da je Khan unutra. Nas je strah da će on blokirati posao škvera jer je poručio da se za sutra spremi 10 radnika, a mi kažemo ili svi ili nitko. Svi imamo važeće ugovore izjavio je za Radio 057 Košta koji je ustvrdio kako Khan u prvi sat vremena što je u škveru već radi štetu.





Related Articles

Back to top button