IzdvojenoZadar

SDP-ovka Danijela Vukoša: “Na Bulevaru se nalazi slika ustaškog vojnika”

Nedavno je zadarski gradonačelnik Branko Dukić predvodio izaslanstvo Grada Zadra na obilježavanju 75. godišnjice Maloiškog ustanka. Dukić je tada istaknuo kako su ti “odvažni boduli, ribari i težaci goloruki pokrenuli ustanak za oslobođenje kraja i zemlje od okupatora”, te dodao kako su se njihovi “ideali slobode, antifašizma, demokracije i višestranačja ostvarili tek 90-ih godina kad je na čelu s doktorom Franjom Tuđmanomstvorena suvremena i demokratska Hrvatska”.

Samo sedam dana nakon toga, Dukića je u gradskoj vijećnici sačekalo jedno drugo “povijesno pitanje”.

– Na križanju Ulice Hrvoja Ćustića i Ulice Ante Starčevića, na zidu se nalazi uradak, crtež vojnika s grbom. Po zakonu, to nije grb Republike Hrvatske, to je grb s prvim bijelim poljem kojeg je koristila NDH, navela je gradska vijećnica SDP-a Danijela Vukoša navodeći da bi se navijačka udruga Tornado, koja je inicijator izrade grafita na “Bulevaru”, u vrijeme NDH zvala “Associazione dei tifosi di Zarra”.

– Taj vojnik nije bio hrvatski vojnik koji je branio RH, pod tim grbom Hrvatska nije branjena ni u Domovinskom ratu. Gradonačelniče, hoćete li inicirati uklanjanje tog uratka, pitala je Branka Dukića vijećnica Vukoša.

Dukić je izašao za govornicu i vrlo kratko “odgovorio”:

-Nisam ni vidio taj uradak…Vidjet ću ga pa ću pogledati, rekao je Dukić.





Related Articles

Back to top button