ZadarZadne-Izdvojeno

SDP SAZVAO PRESSICU, Oporbeni blok napustio vijećnicu, HSP-ovci nisu ni došli

Omerka Šarić Frantin
Omerka Šarić Frantin
Današnja sjednica Gradskog vijeća prekinuta je prije nego je i počela jer su vijećnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a, DSU-a i Akcije mladih napustili vijećnicu. Razlog je nezadovoljstvo radom, odnosno kako su rekli, neradom gradskog vijeća, jer je sjednica sazvana nakon puna tri mjeseca. SDP-ova vijećnica Irena Dragić je istaknula kako je neprihvatljivo da se odgovori na vijećnička pitanja dobivaju nakon toliko vremena.

Predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega je rekao kako sjednicu saziva kada se prikupi dovoljno materijala, te kako je po pitanju odgovora na vijećnička pitanja sve po poslovniku, jer se odgovori dostavljaju zajedno s materijalima za sljedeću sjednicu. Iz vijećničkih klupa oporbenjaci su poručili kako to nije baš tako.

Uz vijećnike HDZ-a na sjednici je ostao samo nezavisni Reno Sinovčić, dok se vijećnik s njegove liste ispričao zbog nedolaska, spriječen bolešću.

Naime, očito nezadovoljni načinom na koji funkcionira koalcija s HDZ-om, vijećnici HSP AS, njih troje, uopće se nisu pojavili na sjednici. To je iskoristio oporbeni blok SDP-a za blokadu gradske vlasti.

HSP AS pristao doći na sjednicu

Prema posljednjim informacijama HSP Ante Starčevića je odlučio poslati svojih troje vijećnika u vijećnicu. Time bi se postigao potreban kvorum. Nastavak sjednice, odnosno njezin novi početak, najavljen je za 14 sati.

U 12 sati i 30 minuta, u prostorijama SDP-a održat će se pressica dijela oporbe koju predvodi SDP.





Related Articles

Back to top button