IzdvojenoZadar

Šeks odbio komentirati Kalmetu i Plenkovićeve kandidate za župana i gradonačelnika


Tjedan dana nakon što je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iz Šibenika javnosti obznanio kako su kandidati za župana i gradonačelnika Zadra Božidar Longin i Branko Dukić, čime je ponizio Božidara Kalmetu, predsjednika Županijskog odbora i Šimu Erlića, predsjednika Gradskog odbora zadarskog HDZ-a, danas, sedam nakon sporne Plenkovićeve izjave zadarski HDZ još uvijek nema službene kandidate za župana i gradonačelnika.

Kako se u kuloarima spominjao Kalmetin kum, HDZ-ov veteran, Vladimir Šeks, kao mogući medijator između očito zaraćnih strana vrha HDZ-a s jedne strane i Kalmete i Erlića s druge, o svemu smo odlučili razgovarati sa Šeksom kako bi čuli jesu li spomenute špekulacije točno i što on misli o svemu.

Nakon što smo Šeksu rekli zbog čega ga zovemo, kazao nam je kako ne želi komentirati Kalmetu ni izborne procese u Zadru.

– Nemam to namjeru komentirati, kazao je kratko Šeks za ZADAR News.


Podsjtimo, još jučer su nas pojedini HDZ-ovci uvjeravali kako predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković nije javno kazao kako se sastao Županijski odbor zadarskog HDZ-a iako je to Plenković i više nego jasno i razgovjetno naglasio (audio snimka Plenkovićevog govora nalazi se na dnu članka, op.a). Kako ne bi bilo nedoumica, redakcija portala ZADAR News pribavila je audio snimku Plenkovićeve izjave koju smo još prije tri dana prenijeli vjerno i autentično. Na njoj Plenković jasno govori kako se Županijski odbor zadarskog HDZ-a sastao i odabrao kandidate za župana i gradonačelnika. 


Audio snimka dokazuje kako u zadarskom HDZ-u vlada opće rasulo i kako Kalmetu i Erlića očito nitko ništa nije pitao o kandidatima

Osim što Županijski odbor ne može birati kandidate za gradonačelnika, činjenica kako se isti uopće nije sastao dodatno baca sumnju na legitimni izbor kandidata u zadarskom HDZ-u, ali i na utjecaj i važnost u odlučivanju o kandidatima kada je u pitanju Božidar Kalmeta kojega se očito više ne pita ništa. Prije dva dana u izjavi za ZADAR News, član Županijskog odbora HDZ-a Željko Šoša potvrdio je kako se Županijski odbor nije sastao i kako nisu izabrali Božidara Longina za kandidata za župana.

Željko Šoša: Županijski odbor HDZ-a nije se sastao niti smo odlučivali o kandidatu za župana

Tajnik Ante Babić tvrdi kako Plenković novinarima nije spominjao Županijski HDZ i kako Božidar Longin nije kandidat za župana. To nije točno, a audio snimka to i dokazuje

Kako se posljednjih dana pojavilo više neprovjerenih informacija o sada misterioznom sastanku o kojemu u svojoj izjavi za medije priča Andrej Plenković, a demantiraju ga lokalni HDZ-ovci, odlučili smo kontaktirati tajnika Županijskog odbora HDZ-a i zamjenika gradonačelnika Zadra, Antu Babića. On je u kratkom razgovoru za ZADAR potvrdio kako Božidar Longin još uvijek nije službeni kandiat Županijskog odbora HDZ-a jer se isti – nije sastao. Babić je također naglasio kako Plenković nije spominjao sastanak Županijskog HDZ-a.

A da su i Babić i Šoša u krivu potvrđuje i audio snimka koju objavljujemo ispod ovog teksta:

Dakle, činjenice su sljedeće:

  1. Andrej Plenković izjavio je kako se Županijski HDZ sastao i kako su izabrani kandidati za gradonačelnika i župana Branko Dukić i Božidar Longin
  2. Prema izjavama Željka Šoše i tajnika Županijskog odbora HDZ-a, Ante Babića, Županijski odbor se nije sastao
  3. Šoša i Babić tvrde kako Plenković u svom govoru nije spominjao kako se Županijski odbor sastao
  4. Audio snimka sa pressice jasno dokazuje kako su Šoša i Babić u krivu. Plenković, naime, jasno govori kako se Županijski HDZ sastao i kako su odabrali kandidate za gradonačelnika i župana, Branka Dukića i Božidara Longina
  5. Županijski odbor HDZ-a nije se sastao i službeni kandidat za župana nije odabran
  6. Gradski odbror HDZ-a nije se sastao i službeni kandidat za gradonačelnika ne postoji

Erlić je dan prije dolaska Plenkovića u Zadar tvrdio kako šef HDZ-a neće objaviti tko su kandidati za župana i gradonačelnika

Inače, šef Gradskog odbora zadarskog HDZ-a, Šime Erlić dan prije dolaska Andreja Plenkovića u Zadar u intervjuu za ZADAR News opisao je proceduru kako se bira stranački kandidat za gradonačelnika. Erlić nam je kazao i kako Plenković za vrijeme boravka u Zadru neće objaviti tko su HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika. Ipak, dolaskom Plenkovića prvo u Šibenik, kasnije i u Zadar, Plenković je objavio kako su HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika Božidar Longin i Branko Dukić. 

Šime Erlić bi uređivao medije: “Morate paziti što pišete, ZADAR News nam nije sklon, kao što nam ni Index.hr nije sklon”

 Related Articles

Back to top button