IzdvojenoZadar

Željko Šoša: Županijski odbor HDZ-a nije se sastao niti smo odlučivali o kandidatu za župana

Kao što smo u više navrata pisali, Županijski odbir HDZ-a nije se sastao niti je isti ikada donio odluku kako je kandidat stranački kandidat za župana Božidar Longin, a za gradonačelnika Branko Dukić. 

Potvrdio je upravo to u razgovoru za ZADAR News Željko Šoša, član Županijskog odbora HDZ-a. 

– Županijski odbor nije se sastao i nismo raspravljali o Božidaru Longinu kao kandidatu za župana. Tek se imamo sastati, ali zasad sastanka, a ni poziva na isti nije bilo – kazao me Šoša za ZADAR News. 

Je li Kalmeta lagao Plenkovića?

Jučerašnja izjava predsjednika stranke Andreja Plenkovića koji je javno kazao kako je Županijski odbor zadarskog HDZ-a predložio Dukića i Longina kao kandidate tako se danas pokazala lažnom, odnosno, istina je ono što je ZADAR News tvrdio od jučer, a to je kako se sjednice Gradskog i Županijskog odbora zadarskog HDZ-a nisu održale i kako su i Longin i Dukić kandidati kome osobno podržava Andrej Plenković. Na kraju se jedino postavlja pitanje: je li Plenković svjesno javno iznio netočan podatak kako je Županijski odbor zadarskog HDZ-a predložio Longina i Dukića za kandidate ili ga je Božidar Kalmeta samo lagao kako se odbor sastao i donio odluku o kandidatima. 

Šime Erlić bi uređivao medije: “Morate paziti što pišete, ZADAR News nam nije sklon, kao što nam ni Index.hr nije sklon”

Erlić je dan prije dolaska Plenkovića u Zadar tvrdio kako šef HDZ-a neće objaviti tko su kandidati za župana i gradonačelnika

Inače, šef Gradskog odbora zadarskog HDZ-a, Šime Erlić dan prije dolaska Andreja Plenkovića u Zadar u intervjuu za ZADAR News opisao je proceduru kako se bira stranački kandidat za gradonačelnika. Erlić nam je kazao i kako Plenković za vrijeme boravka u Zadru neće objaviti tko su HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika. Ipak, dolaskom Plenkovića prvo u Šibenik, kasnije i u Zadar, Plenković je objavio kako su HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika Božidar Longin i Branko Dukić. 





Related Articles

Back to top button