ZadarZadne-Izdvojeno

Sinovčić ponudio 10 milijuna kuna jamčevine, ali ipak ide u Remetinac

Foto: Index.hr/Hina
Foto: Index.hr/Hina

Renu Sinovčiću i sedmorici njegovih suoptuženika određen je istražni zatvor. Sutkinja istrage Jadranka Mandušić prihvatila je prijedlog Uskoka i poslala ih na hlađenje u Remetinac.

Od istražnog zatvora Sinovčića nije spasila ni ponuda da će za obranu sa slobode platiti 10 milijuna kuna jamčevine u gotovini. Pozamašni iznos jamčevine za Sinovčića su bili voljni prikupiti njegovi prijatelji, među kojima i Miroslav Ćiro Blažević, trener NK Zadra.

Jamčevinu je ponudila i većina Sinovčićevih suoptuženika, i to u iznosima od 100 do 150 tisuća kuna. Sinovčića i ostale tereti se za malverzacije od najmanje 100 milijuna kuna na štetu NK Zadra, državnog proračuna i vjerovnika Voxa.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić za Media servis je rekao da su na ispitivanju pred sutkinjom istrage Jadrankom Mandušić. ”Prvookrivljeni Reno Sinovčić i još sedam okrivljenika dovedeni su pred sutkinju istrage koja će na ročištu saslušati argumente USKOK-a i obrane. Odluka o zahtjevu za određivanje istražnog zatvora očekuje se u narednih nekoliko sati”, rekao je Devčić.

Korljan: Zadar i VOX bili su njegov život

Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan kazao je nakon dvosatnog ispitivanja u Uskoku da je njegov branjenik iznio iscrpnu obranu, odgovarao na sva pitanja tužitelja i negirao sve što mu se stavlja na teret.

Iako je kazao da zbog zakonskih odredbi o tajnosti ne može govoriti o sadržaju inkriminacija, Korljan je rekao da zbog medijskih napisa mora istaknuti da se Sinovčić nije okoristio ničim što mu se stavlja na teret.

“Za gospodina Sinovčića nogometni klub Zadar i tvrtka VOX bili su njegov život. Nekakvi navodi o tome da bi se okoristio na račun bilo nogometnog kluba, bilo firme potpuno su promašeni. Štoviše on je sve radnje koje je poduzimao, poduzimao upravo da bi klub i firma mogli funkcionirat, da bi opstali na tržištu. On je taj koji je donosio svoj privatni novac i u firmu i u nogometni klub”, kazao je Korljan.

Dodao je da je Sinovčić jedan od poduzetnika koji je zapao u teškoće, ali da je “sve radio kako bi sačuvao radna mjesta i kako bi i klub i firma mogli funkcionirati, što nije lako u uvjetima današnjeg poslovanja”.

Osim Sinovčića, koji je sinoć nakon pretresa doma i poslovnih prostorija iz Zadra prevezen pritvorskom nadzorniku u Zagrebu, u Uskoku je u srijedu ispitana i Stoja Mučaji koja je osumnjičena iako je ranije upozoravala na nezakonitosti u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve tvrtke Vox, a prošle godine je Ministarstvu financija uputila primjedbe na 21 milijun kuna sumnjivih Zebićevih potraživanja. No, Fina i nagodbeno vijeće procijenili su tada da je sve čisto.

Odvjetniku Milanu Petričiću koji bi je trebao zastupati Stoja Mučaji je navodno kazala da joj ne treba odvjetnik upravo stoga jer je prijavila Sinovčićeve nepravilnosti u predstečajnoj nagodbi tvrtke VOX.





Related Articles

Back to top button