IzdvojenoZadarZADAR Sport

Sjajni Zadranin Mateo Škara u Meksiku zlatni u tehničkoj disciplini Forme

ODLIČAN USPJEH ZA SVAKU POHVALU

Mateo Škara, član Taekwondo kluba osoba s invaliditetom Donat, osvojio je naslov prvaka u tehničkoj disciplini Forme u kategoriji P-20 na Svjetskom prvenstvu koje se održalo u Meksiku.

Mateo je na ovom natjecanju nastupio u sklopu parareprezentacije Hrvatske, a za ovaj veliki uspjeh pripremao se, kako kaže Đana Bajlo iz TK Donat, cijelu godinu.

– Ovog ljeta Mateo je trenirao i dva puta dnevno. Doduše, mi smo u klubu svi vjerovali u uspjeh ali ovo je prešlo sva naša očekivanja.

U njegovoj kategoriji bilo je prijavljeno 17 natjecatelja, a on je s ocjenom 8,55 zasluženo osvojio zlatnu medalju – kaže Bajlo istaknuvši kako je još uvijek pod dojmom svega što se dogodilo u Meksiku.

Bajlo, Taekwondo klub Donat – Previše je tu emocija za sve nas koji smo uključeni u ovu priču otpočetka, a naročito za Matea kojemu, kao i njegovim roditeljima, ovim putem želim iskreno čestitati. Zahvaljujem se i cijelom timu koji je itekako pridonio ovom uspjehu ali i svima ostalima koji su nam pružili bilo kakvu vrst podrške – zaključila je Bajlo. Hrvatska parareprezentacija u taekwondou, koja je noćas u Meksiku ispisala povijest, boravit će u Zadru zadnjeg dana mjeseca rujna kada će se u organizaciji TK Donat održati međunarodno natjecanje koje će okupiti natjecatelje iz Taekwondo i Parataekwondo saveza. Bit će to ujedno i prilika za pozdraviti svjetskog prvaka, našeg sugrađanina, Matea Škaru.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button