IzdvojenoVijestiZadar

Socijalne radnice Katarina Skoko i Roberta Stručić o nikad osuđivanom ocu: “Djetetu na treba ovakav otac, idemo ka postrožavanju mjera”

PORUKE DOKAZUJU KAKO SE PAKIRALO MLADOM OCU

Skandal epskih razmjera potresao je posljednjih nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad i njegovu ravnateljicu Martinu Čuljak Jovančević koja je nakon otkrića ZADAR Newsa da je dijete od 10 godina bilo pozitivno na normabel u ustanovi koja se trebala skrbiti o djetetu sve “preživjela”.

Nakon spomenute afere o kojoj je jedino pisao ZADAR News, ništa se nije dogodilo ni Lijani Brkić, ključnoj osobi Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar.

Dijete od 10 godina bilo pozitivno na Normabel, nitko nije odgovarao

U sinoćnjem podcastu uživo ZADAR News objavio je katastrofalnu, seksističku i neprofesionalnu WhatsApp korespondenciju između dviju socijalnih radnica Roberte Stručić i Katarine Skoko koje su se, kako se i vidi u porukama, dogovarale na koji način će ocu koji nikad nije osuđivan uskratit pravo na češće viđanje vlastitog djeteta.

– Laže, blati majku i prikazuje se svecem. Jadna žena uz ono – piše Katarina Skoko Roberti Stručić nakon što joj je postavila pitanje “što ćemo s njim i procjenom”, misleći i navodeći njegovo prezime.

Katarina Skoko i Roberta Stručić oca nazivaju lažovom i dogovaraju se kako mu reducirati viđanje djeteta

Skoko joj odgovara kako se slaže jer, tvrdi “ne može se od njega ništa jer se želi osvećivati preko djeteta”.

Nadobudna i bezobrazna Skoko potom u sljedećoj poruci oca o čijoj sudbini odlučuje naziva smećem. Kasnije piše i sljedeće: “ne možemo ga skroz ukloniti od malog. Ispali bi neozbiljni, a i odvjetnica bi to lako pobila”.

U daljnjoj korespondenciji Skoko nastavlja opako i pokvareno. Kaže kako treba ići u pravcu maksimalne redukcije prema ocu.

– Ići ćemo u pravcu maksimalne redukcije trenutne i buduće odluke – piše Katarina Skoko svojoj starijoj kolegici Roberti Stručić.

Katarina Skoko: Djetetu ne treba ovakav otac

Stručić, pak, utvrđuje kako je Skoko u pravu i nastavlja u istom smjeru.

– Da, slažem se. Ne bih podržala 1 vikend kako majka traži već 2 ali da što manje spava kod njega – piše Stručić.

Potom Skoko opet nastavlja podlo i pakosno. Piše svojoj kolegici kako “ne treba djetetu takav otac”.

– I to mu je previše. Napatila se ona s njim. Svi smo čuli kakav je i kroz što je prolazila. Ne treba djetetu takav otac. 2 vikenda da ispadnemo korektni, majka praktički može sve preko tjedna – piše Skoko.

U daljnjoj korespondenciji Skoko o ocu piše kao o čovjeku koji “laže čim zine”, dodaje i kako otac “nije čist” i kako je “ovo najbolje za dijete i nju”.

Socijalne radnice pišu jedna drugoj kako “otac nije čist” i predlažu jedna drugoj kako dijete bi dijete što manje trebalo spavati kod oca

Za kraj Katarina Skoko piše Roberti Stručić kako joj je drago da su na istoj “valnoj duljini”.

U nastavku ovog teksta objavljujemo originalne poruke, a reakcije na članak objavit ćemo kada se nadležno ministarstvo očituje na naš upit.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button