IzdvojenoZadar

Spletkaroš i megauhljeb Boris Skroće najveći je gubitnik kadrovskih rošada u Čistoći

Kada se na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Klub vijećnika HDZ-a odlučio javno obračunati s još uvijek aktualnim, a od 5. listopada 2020. bivšim direktorom trgovačkog komunalnog društva Čistoća d.o.o., nikome nije bilo jasno zbog čega predsjednika vladajućeg Kluba javno napada i kritizira direktora Dragana Maračića kojemu se prigovara to što je ostvario dobit. U tim napadima na svog stranačkog kolegu i direktora prednjačila je Elvira Sterle, predsjednica spomenutog Kluba.

‘Sterle je dobila potporu Nekića i Kalmete da napadne Maračića’

Izvor blizak samoj Sterle potvrdio je redakciji portala ZADAR News kako se ista o tome prije sjednice Gradskog vijeća savjetovala s predsjednikom na odlasku Gradske organizacije zadarskog HDZ-a Josom Nekićem, ali i Božidarom Kalmetom, predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a.

– Sterle je samo stranački vojnik koji odrađuje ono što joj se kaže. Bilo bi dobro da objasni što su joj Nekić i Kalmeta rekli uoči sjednice Gradskog vijeća. Sterle je, kao što znate, također pod teškim optužbama za korupciju u njenoj tvrtki Vigens, pa je onda upitno kako je moguće da ona nekoga kritizira za nešto, a krovne antikorupcijske institucije upravo nju optužuju za težak kriminal – kazao je za ZADAR News izvor blizak Sterle.

Megauhljeb Boris Skroće najveći je gubitnik rošada u Čistoći

S druge pak strane, ono što je dobro za svih 380 djelatnika Čistoće je činjenica kako na direktorsku funkciju nije došao mega – uhljeb i neradnik Boris Skroće, nekadašnji direktor KK Zadar koji je nakon neuspješne karijere u Košarkaškom klubu bio “pospremljen” u Vodovod, pa u Čistoću. I dok se bivši najnesposobniji direktor u povijesti zadarske košarke mjesecima hvalio kako će upravo on naslijediti Dragana Maračića, prije nekoliko mjeseci naš portal objavio je informaciju kako se, unatoč tome što se po firmi hvalio kako mu je “Kalmeta obećao da će postati direktor Čistoće” to neće dogoditi.

Hvalio se kako je Kalmeta već odlučio da će postati direktor Čistoće

Tada smo, naime razgovarali s čelnim ljudima u Gradu Zadru koji su nas upozorili kako Skroče već neko vrijeme širi glasine u HDZ-ovskim kuloarima kao će uskoro smijeniti Dragana Maračića.

– Eto, to su te naše unutarstranačke boljke, mi smo sami sebi najveći neprijatelji radi ljudi poput Borisa Skroče i sličnih koji se pozivaju na stvari i ljude koji im nikad nisu ništa obećali. Dakle, nema govora da bi direktor Čistoće mogao postati Boris Skroće niti je istina da mu je Božidar Kalmeta obećao tu funkciju kao što on priča po firmi. Dragan Maračić ostat će direktor do 2021. kada mu ističe mandat, a nema razloga da i nakon isteka mandata ne ostane na čelnom mjestu tvrtke koja dobro radi- kazao je tada za ZADAR News jedan visokopozicionirani izvor iz Grada Zadra i utjecajni HDZ-ovac koji je želio ostati anoniman.

Fizički napad i kako su Boris Skroče i Darijo Vrsaljko htjeli nasilno smijeniti Denisa Karlovića u listopadu 2015. godine 

Valja naglasiti i kako je prema izvorima bliskim ZADAR Newsu, spletkaroš Boris Skroće, dok je bio direktor KK Zadar svojedobno poticao neradnika i uhljeba u Nasadima, Darija Vrsaljka na fizički obračun s Denisom Karlovićem, tadašnjim i aktualnim direktorom Višnjika.

– Sve se to događalo za vrijeme dok je Skroče bio direktor u KK Zadar. I Skroči i Vrsaljku je smetalo što Karlović radi po zakonu, dok su oni u to vrijeme muljali, pa je Skroče itekako poticao Vrsaljka na obračun s Karlovićem koji je samo radi svoj posao. Oni su zajedno radili i htjeli su preuzeti Višnjik, ali im srećom nije prošlo jer je Božidar Kalmeta stao na Karlovićevu stranu nakon incidenta u Mocirama listopadu 2015. godine, što je bilo ispravno s njegove strane. Što je najgore od svega, Skroče je, kao babetina širio razne laži o svim bitnijim ljudima u zadarskom HDZ-u i to mu se na kraju odbilo o glavu – kazao nam je prije nekoliko mjeseci dobro upućeni izvor koji je želio ostati anoniman, što smo također tada objavili.

Što je Boris Skroče radio kao direktor kluba i s kim je poslovao?

Jedan od izvora također nas je pozvao da provjerimo što je radio Boris Skroče kao direktor kluba i s kim je sve poslovao Košarkaški klub dok mu je on bio na čelu.

– Provjerite i iznenadit ćete se – kazao nam je tada izvor iz Košarkaškog kluba. Shodno informacijama koje smo dobili, obratili smo se aktualnom direktoru kluba, Željku Žilavcu od kojega još uvijek nismo dobili na uvid informacije o poslovanju Borisa Skroće dok je obnašao dužnost direktora kluba.

Kada iste dobijemo, odmah ćemo ih i objaviti.





Related Articles

Back to top button