Zadar

Stado od 100 koza hara po Novom Bokanjcu, policija traži vlasnika!

U nedjelju ujutro oko devet sati probudila me nekakva zvonjava i urnebes ispod prozora, a kad ono, ni više ni manje nego krdo od oko 100 koza u mom dvorištu. Ne bi u tome bilo ništa čudno da živim na selu, ali ja živim na – Novom Bokanjcu! 

Istina, moj je kvart malo zabačeniji dio grada Zadra, ali domaćih životinja tu ipak nema, pogotovo ne krda “odbjeglih” koza koje haraju po dvorištima i šetaju slobodno prometnom cestom. Uništile su dobar dio vrta pa tako nisam imala pojma da se na kozjem meniju mogu naći i grmovi ruža, aronija, brokula pa čak i polu dozrele mandarinke. Svakako nisu izbirljive.

Da stvar bude čudnija izgleda da su sasvim bez nadzora i same šetaju kroz naselje. Vlasnika ni na vidiku, a bile su zamijećene još jučer kod Poslovnog inkubatora, ali kako je u blizini šuma, susjedi su vjerojatno mislili da su izašle malo iz šume s vlasnikom i da će se vratiti otkuda su i došle, pa nisu obraćali previše pažnje.

Policija je izašla na teren, brzinski napravila uviđaj, uzela naše podatke i rekla kako će nazvati čim nađu tog misterioznog vlasnika, no izgleda da ni policija u ovom čudnom slučaju ne može puno napraviti. 

Molim vas objavite ovu priču čim prije, jer se možda otkrije tko je “sretni vlasnik” i razriješi misterij otkuda i kako su došle u ovaj dio grada.

Tekst i foto: Zadarski.hr





Related Articles

Back to top button