ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Stephanie podbacila loptu, Zadar pobijedio Slobodu

Stephanie

Skroman je bio odaziv Zadrana na humanitarnu košarkašku utakmicu Zadar-Sloboda Dita. Svega 1500 ljudi došlo je dati svoju podršku obitelji malene Stephanie Milda kojoj je pripala čast da podbaci loptu na početku susreta.

Nagrađena je dugotrajnim pljeskom s tribina. Posebno dirljiv bio je trenutak kada je obitelj Milda početkom drugog poluvremena napuštala dvoranu. Gledatelji su se ustali na noge i ispratili ih pljeskom. Stephanie im je uzvratila mahanjem ručicama.

Utakmica i prikazana igra i rezultat ostali su u drugom planu. Dojmovi su još uvijek presnažni za jedan suvisli sportski izvještaj.

Zadar je pobijedio 90-53, a nakon početnog mučenja, prva osjetnija prednost zasvijetlila je na semaforu sredinom druge dionice kada Zadrani serijom 15-0 stižu do prednosti 34-19. Do poluvremena Tuzlaci su se približili na 38-30, no to je bilo sve što su mogli napraviti.

U drugom poluvremenu igrala je samo jedna momčad – Zadar. Prednost je stalno rasla do završnih 90-53. Sloboda poput ruske Samare nije bila relevantan protivnik, a propusta u igri momčadi Ante Nazora bilo je podosta.

Posebno zabrinjavajući je doprinos razigravača Garyja Ervina koji se unatoč želji trenera da ga trgne i da mu da priliku nije uspio nametnuti, a susret je završio bez postignutog koša.

Za razliku od njega najraspoloženiji igrač na parketu bio je njegov sunarodnjak Romeo Travis s 14 koševa. Jednak broj koševa upisao je i Ante Delaš. Goran Vrbanc je postigao 13, a Krasić, Batir i Brkić po 10.

Piše: 057info.hr





Related Articles

Back to top button