ZadarZADAR SportZadne-Izdvojeno

ŠTIMAC: Moj ostanak ovisi o odnosu gradske vlasti prema klubu

v163240Igor Štimac nedvojbeno je preporodio Nogometni klub Zadar u mnogo aspekata, ne samo onom na terenu. Malo je nedostajalo da uspije i sačuvati prvoligaški status, ali protiv “viših sila” se jednostavno nije moglo. No, unatoč tome što će sljedeće sezone igrati u drugoj ligi, Zadar bi, ostankom bivšeg izbornika na klupi, mogao imati dosta razloga za optimizam. Možda nije ni loše da se temelji boljeg, zdravijeg, kvalitetnijeg kluba na svim razinama, počnu udarati u nižem rangu. Ni Štimcu to ne predstavlja problem.

– Prvog dana kada sam došao ovdje, igračima sam rekao: Nije sramota ispasti u drugu ligu. Neki u našem nogometu to, izgleda, drugačije shvaćaju pa naprave sve da im se to ne dogodi. A kada kažem sve, onda to u većem dijelu nema veze sa nogometnom igrom. Čeka nas jedna lijepa godina dana u kojoj određena lica, hvala Bogu, nećemo morati gledati. Natjecat ćemo se na nižoj razini, ali ćemo se ponosno natjecati. Ovaj trenutak je možda početak stvaranja velikog Zadra – kaže Štimac.

O čemu ovisi vaš ostanak na klupi Zadra?

– Ono što ja očekujem kao trener i kao netko, tko se stavio na raspolaganje ovom klubu, gradu i svima koji ga vole, je u ovih 15 dana u potpunosti definiranje financiranja kluba, strateškog plana razvoja kluba, infrastrukture i svega ostalog.

Dakle, to je vaš uvjet.

– Apsolutno, bez toga nema dalje. Sve što vam govorim kazuje da sam spreman ostati, a u sljedeća dva tjedna vidjet ćemo kako će reagirati gradske vlasti i oni, koji su već puno napravili i ovim putem im zahvaljujem, po pitanju usvajanja planova oko gradnje nogometnog kampa i realizacije izgradnje zapadne tribine na Stanovima sa potrebnom infrastrukturom za izdavanje licenci. A ono što ja želim je da se kroz naredno razdoblje apsolutno uskladi način financiranja kluba i definira brzina realizacije navedenih projekata, tako da mi možemo planirati sportske rezultate.





Related Articles

Back to top button