ZadarZadne-Izdvojeno

Sud u ponedjeljak o Kalmetinoj optužnici. Zadarski gradonačelnik tvrdi: “Nisam kriv”

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će raspravljati o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete.

Podsjetimo, USKOK je 5. lipnja, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Božidara Kalmeta, Zdravka Livakovića, Milivoja Mikulića, Josipa Sapunara i još 9 osoba osumnjičenih u aferi Remorker.

[pullquote] – Ništa nisam skrivio i nisam vjerovao da će se ovo dogoditi, kazao je Kalmeta nakon podizanja optužnice te dodao kako se radi o političkoj optužnici.[/pullquote]

Oni se terete da su počinili kaznena djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, poticanja na primanje mita te pomaganja u primanju mita.

Kalmeti se u funkciji ministra mora, prometa i infrastrukture i jedinom članu Skupštine trgovačkih društava Hrvatske ceste (HC) i Hrvatske autoceste (HAC), stavlja na teret da je, od 2005. do kraja 2010. godine, povezao ljude iz svojeg ministarstva, HC-a i HAC-a radi izvlačenja višemilijunskih iznosa iz tih državnih tvrtki.





Related Articles

Back to top button