ZadarZadne-Izdvojeno

Suhovare su HDZ-ovo mjesto ali su protiv Centra za gospodarenje otpadom

kamenolom_1393226174Iz Suhovara je stiglo priopćenje za javnost u kojem se oštro protive lokaciji budućeg Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije u Biljanima Donjim, posljednjeg dana za javnu raspravu za studiju utjecaja na okoliš za lokaciju budućeg Centra za gospodarenje otpadom.

S adrese Mjesnog odbora Suhovare navodi se kako “po tko zna koji puta moramo pokušavati doprijeti do javnosti i reci svoje stavove po pitanju lokacije Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

Istina je a koju nitko od medija županijskih ne želi predočiti javnosti da protivljenje lokaciji nije od prije 2 ili 5 godina nego već i 10 godina. Suhovarci i mi kao legalno izabrani predstavnici mještana smo od tada zauzeli stav da smo protiv lokacije nama pred kućnim pragom. Nismo neznalice, već tada smo prikupili mnogo mnogo informacija o ovakvom načinu prikupljanja smeća i tehnologiji zbrinjavanja koja se desetljećima koristi u Europskim zemljama i Americi.

Nastavno na dopis tvrtke preko koje je Županija odlučila Centar smjestiti nama pred dvorište moramo reci da je vrlo nekorektan, jer smatramo da oni već godinama na sve načine žele blokirati svako mišljenje koje nije na korist njihovom cilju, pa tako demantiraju i razloge protiv Centra koje su iskazali iz Akcije mladih. Iako smo uvijek bili HDZ ovo mjesto i još jesmo i bit ćemo, uvažavamo i pozdravljamo svako nastojanje da se ukaze na negativnosti Centra koje ce uništiti budućnost Suhovara.
Razlog zašto vam pišemo je dopis koji je nas najaktivniji Suhovarac koji se i prvi usprotivio i protivi svih ovih godina lokaciji Centra Ivica Ukalović poslao svim novinskim kućama i internetskim portalima grada Zadra i županije, a kao demant na tvrdnje da Centar neće imati utjecaja na podzemne ili bilo koje druge vode u okolici. Poslane su i slike gdje je priroda dala odgovor u kakvom se području nalazimo i da u svakom trenutku vode mogu izbiti na svaku nadmorsku visinu i za sobom povuci onečisćenja u naša polja, izvorišta vode lokalnog značaja. Tu je dokaz i da nisu vode na dubini na kojoj je namjerno javnosti predstavljeno u Studiji utjecaja na okoliš, navodi se u priopćenju iz Suhovara.





Related Articles

Back to top button